Sikeres vámszakmai oktatás az online térben

2023. szept. 8.

Az VJASZSZ (Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége) és az érintett tagvállalatai együttműködésében szervezett online vámszakmai oktatás, amelyet 2023. szeptember 7-én tartottak, mérföldkőnek számított a vámosok és informatikai vámszoftverek fejlesztői számára. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vámszakmai változásokra és lehetőséget teremtsen a szoftverházaknak, hogy bemutassák megoldásaikat és fejlesztéseiket.

Az oktatás során nemcsak az informatikai vámszoftverek működését mutatták be, hanem hangsúlyt fektettek az ezzel kapcsolatos vámszakmai változásokra is. Az esemény első felében Holczer Erika, a Régens Zrt. Üzletág igazgatója és a VJASZSZ Informatikai Tagozat vezetője tartott egy előadást. Erika szakértelme és tapasztalatai révén kiválóan képes volt áttekinteni a vámszakmai területen történt változásokat és rávilágítani azok fontosságára a vámszakemberek számára.

Az előadás során részletesen ismertette azokat a változásokat, amelyekre a vámszakembereknek oda kell figyelniük, és bemutatta azokat a módszereket, amelyek segíthetik az új kihívások kezelését. Erika szemléletes példákon keresztül értelmezte az új előírásokat, így könnyebben érthetővé váltak a vámszakemberek számára.

Az előadás második felében a szoftverházak (MindSoft Kft., Váminformatika Kft, Soft-Point Kft., Régens Zrt.) képviselői betekintést adtak megoldásaikba. Tóth Zoltán, a Régens Zrt. kollégája, például bemutatta a vállalat új NIK (Nemzeti Importrendszer Korszerűsítése) modulját. Ez az innovatív megoldás a vámszakembereknek kínál hatékony eszközt az adatok kezeléséhez és az adminisztrációhoz, így segítve őket a vámszakmai változások kezelésében.

Az esemény sikeresen hozzájárult a vámszakmai közösség tudásának bővítéséhez és a vámosok felkészítéséhez az aktuális változásokra.

A VJASZSZ és tagvállalatai elkötelezettek abban, hogy továbbra is támogassák a vámszakembereket és az informatikai vámszoftverek fejlesztőit, hogy sikeresen alkalmazkodjanak az állandóan változó jogi környezethez és az informatikai fejlődéshez. Az online oktatás pedig egy újabb lépés volt ebben az irányban, amely segít a vámosoknak naprakész és hatékony maradni a szakmai területen.

A rendezvény sikere az együttműködés és az innováció példája volt és bizonyította, hogy az online térben is hatékonyan lehet oktatni és tájékoztatni a vámszakembereket az aktuális változásokról és lehetőségekről.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.