Tartalom lista

 • Óriáslépés a digitalizációban

  Óriáslépés a digitalizációban

  Immár több mint egy éve lett a mindennapjaink része a pandémia, ami akaratlanul is jelentős változásokat hozott az életünk számos területén. A digitális világ szükségszerűen óriási ütemben terjedt és várhatóan ez a tendencia hosszútávon fenn is marad.

  Tovább   
   
 • Korszerű adatgyűjtő eszközök

  Korszerű adatgyűjtő eszközök

  A korszerű adatgyűjtő (RF vagy szkenner) eszközök használatával élő képet kaphatunk a tárolt áruk valós állapotáról és a raktárban zajló folyamatokról. Segítségükkel helyfüggetlenül lekérdezhetők a raktárkészlet információi, és ha eltérést tapasztalunk, akkor akár azonnal módosíthatók is az adatok. A készülékek támogatásával a raktári folyamatok gyorsíthatók, hatékonyabbá és pontosabbá tehetők.

  Tovább   
   
 • Adatgyűjtő készülékek előnyei a logisztikában

  Adatgyűjtő készülékek előnyei a logisztikában

  Mi is az adatgyűjtő készülék? Olyan adatgyűjtő,- és megjelenítő készülékek összessége, amelyek rendszerint valamilyen fizikai vonalkódolvasó modullal vannak ellátva. Egyszerű esetekben akár egy hagyományos mobiltelefon is válhat ilyen eszközzé, ha megfelelő minőségű kamerával, és célszoftverrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az áruadatok gyűjtését.

  Tovább   
   
 • EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák export vámkezelés során

  EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák export vámkezelés során

  Cikksorozatunk 4. részében az EV okmány kitöltéséhez adunk néhány hasznos tippet, valamint a gyakori hibákra hívjuk fel a figyelmet, melyet az okmányok kitöltése során a felhasználók a leggyakrabban elkövetnek.

  Tovább   
   
 • EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák import vámkezelés során

  EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák import vámkezelés során

  Cikksorozatunk 5. részében az EV okmány kitöltéséhez adunk néhány hasznos tippet, valamint a gyakori hibákra hívjuk fel a figyelmet, melyet az okmányok kitöltése során a felhasználók a leggyakrabban elkövetnek.

  Tovább   
   
 • Első lépések - VPID/EORI szám igénylése

  Első lépések - VPID/EORI szám igénylése

  Cikksorozatunkban végig járjuk, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy gazdálkodó normál eljárásban elvégezhesse az áru vámkezelését egészen a szükséges azonosítók, engedélyek beszerzésétől az okmány kitöltésig.Előző cikkünknek arra próbáltunk választ adni, hogy milyen esetekben kell vámárunyilatkozatot benyújtani. Jelen cikkünkben a vámárunyilatkozat benyújtásához szükséges vámhivatali azonosítószám igényléséről olvashatnak.Ahhoz, hogy saját nevünkben el tudjuk végezni a vámkezelést szükséges VPID szám megléte.

  Tovább   
   
 • Vámkezelés az alapoktól – Mikor szükséges vámárunyilatkozat benyújtása?

  Vámkezelés az alapoktól – Mikor szükséges vámárunyilatkozat benyújtása?

  Cikksorozatunkban végig járjuk, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy gazdálkodó normál eljárásban elvégezhesse az áru vámkezelését egészen a szükséges azonosítók, engedélyek beszerzésétől az okmány kitöltésig. Sorra vesszük a vámkezeléshez kapcsolódó értékhatárokat, valamint azt, hogy milyen lépéseket kell elvégezni a gazdálkodónak ahhoz, hogy be tudjon nyújtani egy vámárunyilatkozatot.

  Tovább   
   
 • A beszédfelismerés előnyei call centereknél, ügyfélszolgálatoknál

  A beszédfelismerés előnyei call centereknél, ügyfélszolgálatoknál

  A call centereken és ügyfélszolgálatokon nap, mint nap rengeteg információ halad át, melyeknek csak egy kisebb százaléka kerül feldolgozásra. Az információk nagyfokú elemzésével viszont számos előnyhöz juttathatjuk a vállalkozásunkat, és könnyíthetjük meg az ügyfélszolgálatok és munkatársak feladatát. Az adatokat sokféleképp, több szempont alapján elemezhetjük, rendezhetjük, és hasznosíthatjuk, de egy biztos: a beszédfelismerő technológia sok terhet vesz le a vállunkról.

  Tovább   
   
 • Hogyan válasszunk a raktári tevékenységekhez megfelelő szoftvert?

  Hogyan válasszunk a raktári tevékenységekhez megfelelő szoftvert?

  A pandémia újra előtérbe hozta a raktározás fontosságát és a just- in- time rendszer helyett várhatóan újra a raktárkészletek felhalmozása kerül az előtérbe ezzel fellendítve a logisztikai szektor raktározási iparágát.

  Tovább   
   
 • A robotizált folyamatautomatizálás, azaz az RPA - Mi ez, és hogy tudjuk hasznosítani?

  A robotizált folyamatautomatizálás, azaz az RPA - Mi ez, és hogy tudjuk hasznosítani?

  A vállalati erőforrás-tervezők, vagy Enterprise Resource Planning (ERP) szoftverek az elmúlt évtizedben hatalmas népszerűségre tettek szert a vállalatok körében. Az ERP rendszerek könnyebbé teszik a cégen belüli kommunikációt, munkafolyamatokat egyszerűsítenek és hangolnak össze, valamint rutinfeladatokat is automatizálnak.

  Tovább