Egyedi fejlesztés

A meglévő alkalmazásainkat egyedi igények alapján új funkciókkal bővítjük, integrációs projektjeink során SAP, Baan, Oracle és egyéb vállalatirányítási rendszerek közti adatkapcsolatok kialakításával a napi munkafolyamatok gördülékenységét biztosítjuk. 

A vállalati szokások, az esetenként eltérő hatósági elvárások, az alkalmazott vállalatirányítási rendszer gazdálkodónként más és más ügyviteli folyamatokat eredményeznek, melyhez egy korszerű szoftvernek rugalmasan kell igazodni.

Az egyedi fejlesztési igények teljesítése során magasan képzett, 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink felkészültségének és kiváló szakértelmének köszönhetően a legbonyolultabb folyamatokra is megoldást tudunk kínálni.

Leggyakoribb integrációs adatátadások:

  • partner
  • cikk
  • bevételezés
  • export számla
  • termelésjelentés
  • BOM
  • készletegyeztetéshez készletadatok
  • készletmozgások
  • tulajdonosváltások
  • vámstátusz információk

Sok esetben az egyedi igények egy, a meglévő alkalmazáshoz illeszkedő, de mégis önálló, új alkalmazás kialakítására vonatkoznak, amely alkalmazás az adott ügyfél elvárásainak megfelelő funkcionalitással rendelkezik.

Az egyedi folyamatok kialakítása, a rendszerintegráció megvalósítása legtöbb esetben komplex folyamat, az ilyen jellegű projektek minden esetben pontos tervezést és ütemezést, alapos és precíz felmérést, a megvalósítás pedig kiváló szakértelmet igényel.

 

Fejlesztési projekt menete

1. Igényfelmérés

A fejlesztési projekt minden esetben egy részletes igényfelméréssel indul. Az igények és elvárások precíz felmérése, megértése és rögzítése a sikeres projekt kulcsa, ezért tanácsadóink kiemelt figyelmet fordítanak az igények részletes megismerésére.

2. Igényspecifikáció

Az igényfelmérés eredményeképpen elkészítjük az Igényspecifikációt, amely az üzleti igényeket és elvárásokat, új folyamatokat, integrációs pontokat tartalmazza. Az igényspecifikációt az Ügyféllel közösen egyeztetjük, és az ügyfél által jóváhagyott specifikáció alapján elkészítjük a Megvalósítási tervet.

3. Megvalósítási dokumentum

A Megvalósítási dokumentum részletesen kibontja az Igényspecifikációban meghatározott folyamatokat: képernyőtervek, algoritmusok, adattáblák, interfészek részletes mezőszintű leírása.

4. Fejlesztés

A Megvalósítási javaslat elfogadását követően kezdődhet a fejlesztés szakasza. A fejlesztés közben felmerülő esetleges változásokat rugalmasan kezeljük: amennyiben a kért módosítás nem veszélyezteti a projekt vállalt határidejét (nem jelent többletráfordítást), a Megvalósítási dokumentumban átvezetésre kerül a kért módosítás, és a fejlesztés annak megfelelően valósul meg. Egyéb esetben – ügyféllel egyeztetve – a módosítás vagy kiegészítés a projektet követően, egy későbbi időpontban kerül megvalósításra. A fejlesztési szakasz magában foglalja a belső tesztelést (tesztelési forgatókönyv szerint), valamint ebben a szakaszban készítjük el az ügyfél számára a Tesztelési jegyzőkönyvet és a Felhasználói dokumentációt.

5. Próbaüzem

A fejlesztések átadását követően a próbaüzem feladataiban a Régens tanácsadói teljes mértékben részt vesznek, ezzel is segítve az új verziók, folyamatok megismerését: a program(ok) paraméterezése, jogosultsági szintek beállítása, felhasználói oktatás, felhasználói tesztek támogatása, integrációs tesztek.

6. Ügyfélszolgálat, tanácsadói támogatás

Sikeres próbaüzemet követően személyes jelenléttel támogatjuk a sikeres éles indulást, és az éles üzemben – elvárt szolgáltatási szintnek megfelelően kiválasztott szolgáltatási csomagtól függően – ügyfélszolgálati és tanácsadói támogatást biztosítunk.