Híreink

Tartalom lista

 • Már csak pár napja van felkészülni a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségre!

  Már csak pár napja van felkészülni a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségre!

  2020. július 1-től jelentős változások várhatók a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségben.

  Tovább   
   
 • Váltson automatikus nyomtatványkitöltésre! Automatizálja a Tételes belföldi áfa összesítő jelentés (65M nyomtatvány) elkészítését!

  Váltson automatikus nyomtatványkitöltésre! Automatizálja a Tételes belföldi áfa összesítő jelentés (65M nyomtatvány) elkészítését!

    2020. július 1-jével a korábban érvénybe lévő áfa értékhatár eltörlése nemcsak a kiállított számlákra vonatkozik majd, hiszen a befogadott számlák tekintetében szintén kikerül a jogszabályból a 100.000 forintos értékhatár.

  Tovább   
   
 • Online számla adatszolgáltatás számlázó program váltása nélkül – Régens VATapp

  Online számla adatszolgáltatás számlázó program váltása nélkül – Régens VATapp

  2020. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni minden, adóalanyok közötti belföldi számlakibocsátás esetében, így az áfát nem tartalmazó számlák kapcsán is kötelesek a számlakibocsátók az adóhatóság felé az online adatszolgáltatásra.

  Tovább   
   
 • Elektronikus határozat szövegfelismerése a CustomRs-ben

  Elektronikus határozat szövegfelismerése a CustomRs-ben

  Import irányú vámkezelések kapcsán a NAV által meghozott elektronikus határozat üzenet a kiszabott vám és áfa vonatkozásában csak összesített értéket tartalmaz. Az elektronikus határozat PDF állomány tételszinten mutatja a hatóság által kiszabott közterheket. A pontos vállalati statisztikák és az átlátható működés azonban sok esetben megköveteli, hogy ez a tételszintű információ elérhető és kimutatható legyen.

  Tovább   
   
 • Minden, amit az EKAER 2.0-ról tudni érdemes!

  Minden, amit az EKAER 2.0-ról tudni érdemes!

  2020. március 1-jével változott az EKÁER-bejelentésekre vonatkozó szabályozás- Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 2020. január 1-jén hatályba lépő módosítása értelmében. A jogszabály lehetővé teszi a rendszám, bruttó súly és érték adatok korrekcióját az EKAER lezárását követő 3 napon belül, pótdíj fizetési kötelezettség mellett.

  Tovább   
   
 • Online vámkezelési megbízás? Gondolja újra!

  Online vámkezelési megbízás? Gondolja újra!

  A COVID-19 pandémia mindannyiunk életét egy csapásra megváltoztatta, a kialakult helyzet a vállalkozásokat egy teljesen új helyzet elé állította. Ami biztosan állítható már, újra kell gondolni az eddigi szolgáltatások tartalmát, formáját.

  Tovább   
   
 • Digitális logisztika

  Digitális logisztika

  Az előző évek trendje szerint arra összpontosított a logisztikai ágazat, hogy a fogyasztók igényeit maximálisan kiszolgálja, így gyors és rugalmas szolgáltatások kialakítása vált szükségessé a logisztika területén. Mindemellett az Ipar 4.0, a digitalizáció is kihívások elé állította az ágazat szolgáltatóit, hiszen a modern kori elvárások a pontos, hozzáférhető információkat, a nyomonkövethetőséget és az automatizált folyamatokat helyezték középpontba. A 2020 év azonban jelentős változást hozott, a világjárvány megváltoztatta az előremutató trendeket és egyben új helyzetet teremtve más megoldásokat követel, vagy éppen a változások rohamtempóban történő implementálását kívánja meg. A változások követéséhez rugalmas, átlátható és pontos logisztikai folyamatokra van szükség, mely ma már elképzelhetetlen digitalizáció, a megfelelő ügyviteli rendszer nélkül.

  Tovább   
   
 • "Maradj otthon" ingyenes mini workshop 5. alkalom

  Ez kicsit más, mint a korábbi, mivel csak rajtad múlik, hogy mi a téma. Bemutatjuk, átbeszéljük azokat a funkciókat, amelyek használatában bizonytalan vagy.

  Tovább   
   
 • "Maradj otthon" ingyenes mini workshop 4. alkalom

  Milyen lehetőségeink vannak automatikus e-mail értesítések küldésére?

  Tovább   
   
 • Puffer raktár vs. just in time rendszer

  Puffer raktár vs. just in time rendszer

  A koronavírus járvány váratlan új helyzet elé állította az egész világot, egyre valószínűbb a gazdaság recessziója, több ágazatban komoly veszteségekre számíthatunk. Az azonban egészen biztos, hogy az ellátási lánc fenntartása, a logisztika kulcsfontosságú szerepet játszik a nehéz időkben is. Fontos azonban kiemelni hogy a logisztikai ágazatban is jelentős változások várhatóak, sőt ezeket most különös gyorsasággal kell megtervezni és megvalósítani.

  Tovább