Miért tér át manapság sok vállalat a felhőre?

2022. aug. 8.

„Miért váltanánk mi, ha évek óta stabilan és probléma nélkül működik cégünk?”
„Milyen méret felett kifizetődő a felhő vagy hibrid infrastruktúra használata?”
„Milyen költségek állíthatók szembe az esetleges felhőszolgáltatás költségeivel?”

Általában fentiekhez hasonló kérdések merülnek fel egy cég vezetésében, amikor először szóba kerül a vállalat informatikai infrastruktúrájának modernizálása.
 

Amíg régebben főleg hazai és nemzetközi nagyvállalatok tették le voksukat az IT környezet felhőben való kialakítása mellett, addig mostanában egyre szélesebb körben teret nyer a cloud a kisebb vállalatok körében is. Mindez főleg annak köszönhető, hogy egyre versenyképesebb díjkonstrukcióval érhetők el ezek a szolgáltatások, a verseny itt is jól kitapintható.


Cégünk felhőszolgáltatásai között jelenleg az AWS felhőmegoldása az egyik legnépszerűbb az ügyfeleink körében. Az elmúlt évek tapasztatalat alapján könnyedén igazolható referenciákkal is, hogy problémamentes az áttérés, sikeresen és hatékonyan kiaknázható a platformban rejlő gazdasági és technológiai lehetőség. 


Melyek azok a szempontok, amelyek miatt javasoljuk az AWS felhő megoldását?

  • Az üzlet- és információbiztonság kiemelten fontos minden vállalkozás számára. Üzleti titkait és adatait mindenki a legnagyobb biztonságban szeretné tudni. Az AWS nagyon szigorú irányelveket követ az adatbiztonság fenntartása érdekében.
  • Lehetőség van gyorsan és egyszerűen létrehozni a napi munkát támogató mobil és webalkalmazásokat, továbbá a menedzselt szolgáltatásoknak köszönhetően nagyon egyszerű ezek üzemeltetése. 
  • A legtöbb vállalkozás idővel szeretne új szolgáltatásokkal bővülni. A digitalizáció korában indokolni sem szükséges, hogy ehhez a kiszolgáló informatikai infrastruktúra igény szerinti bővítése, skálázhatósága nélkülözhetetlen. A felhő infrastruktúra lehetőséget biztosít a háttér-erőforrások rugalmas bővítésére.
  • Szervereinket egy egyszerű, átlátható központi menedzser felületről tudjuk kezelni. Az AWS megfelelő szolgáltatásai segítségével gyorsabb és hatékonyabb egy esetleges hiba okának feltárása, majd szükség esetén a hiba következményeinek elhárítása.
  • Felhő infrastruktúra használatakor lehetőség van a használatarányos előfizetési szolgáltatásra, azzal arányos díjazásra, valamint jóval egyszerűbb üzemi környezet működtetésére is, így kevesebb emberi erőforrásra van szükség. A jelenlegi munkaerőhiányos piacon ez mindenképpen fontos döntési szempont lehet, mivel megszabadulhatunk komplex migrációs folyamatoktól és költségektől. Egy központilag menedzselt felületen végezhetjük el a nekünk megfelelő rendszerek allokálását, minden más hardveres karbantartási feladatot az AWS elvégez helyettünk.

A felhőszolgáltatások minden olyan kis és középvállalatnak bátran ajánlható, ahol igény mutatkozik a felhő által nyújtott, fent részletezett flexibilis szolgáltatásokra és az ezzel együtt járó kedvező informatikai kiszolgáló infrastruktúra alkalmazására. Mi tudunk ebben segíteni.
 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.