Elindult az import rendszer tesztidőszak

2023. júl. 5.

Több mint 20 gazdálkodó részvételével 2023.07.03-val megkezdődött a NAV által biztosított új import rendszer pilot időszaka. A tesztidőszak alatt minden érintett egy tesztkörnyezetben szimulálja a valós vámkezeléseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kínált új importrendszer pilot időszaka 2023.07.03-án kezdődött, több mint 20 gazdálkodó bevonásával. A tesztidőszak alatt minden érintett egy tesztkörnyezetben szimulálja a valós vámkezeléseket. 

A NAV részéről hatékony és kommunikatív támogató csapat biztosítja a felmerülő kérdések megválaszolását és a nehézségek leküzdését. 

Két vámszövetség fogja össze gazdálkodói oldalról a tesztelési folyamatot; a Magyar Vámügyi Szövetség valamint a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége.

A Régens vámprogram alkalmazásával több ügyfelünk és gazdálkodó vesz részt a tesztelési eljárásban. Már több sikeres árunyilatkozat beküldés és vámeljárás lezárás történt ezen rövid idő alatt is.

Mindenki célja, hogy 2023. szeptember 18-val egy valós vámkezelésekkel, teljes körűen letesztelt új import rendszer indulhasson el Magyarországon.

A tapasztalatokról jövünk újabb hírekkel hamarosan!

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.