content_list

 • Összeszedtük a VMI készletgazdálkodási rendszer előnyeit - mutatjuk!

  Összeszedtük a VMI készletgazdálkodási rendszer előnyeit - mutatjuk!

  A Vendor Managed Inventory (röviden VMI) a beszállító raktári készletének kezelése, egy, az értékesítő által működtetett készletgazdálkodási rendszer.Lényege abban áll, hogy a továbbra is a beszállító tulajdonában maradó készleteket a logisztikai szolgáltató kezeli. Mindez az átvevőtől (tehát a gyártó, vagy kereskedő cégtől) optimális távolságon belül történik. 

  More   
   
 • Okos raktár – Megmutatjuk, milyen lehet egy intelligens raktár

  Okos raktár – Megmutatjuk, milyen lehet egy intelligens raktár

  Az intelligens raktárak olyan új technológiák, amelyek okos szemüvegek, robotok és drónok, MI segítségével működnek és biztosítják, hogy a teljes raktározási, és az ezekhez kapcsolódó folyamatok – a tárolástól a szállításig – a lehető leghatékonyabban, leggyorsabban működjenek.És ez már nem is a távoli jövő!

  More   
   
 • Fénysebességgel közelít felénk a jövő - MI, önvezető autók, robotfutárok a logisztikában

  Fénysebességgel közelít felénk a jövő - MI, önvezető autók, robotfutárok a logisztikában

  Az elmúlt bő egy évben a pandémiai helyzet kapcsán sok területen szükségessé vált a különböző folyamatok átgondolása, átszervezése, esetleges digitalizációja. Ebből a sorból a logisztika területe sem maradhatott ki, hisz a termékkezelés, a raktározás és a szállítás folyamataiban számos változást tapasztalhattunk. 

  More   
   
 • Légy te is előrelátó, használj felhő alapú megoldásokat!

  Légy te is előrelátó, használj felhő alapú megoldásokat!

  A felhő alapú megoldások már évek óta itt vannak velünk, de eddig kevesen aknázták ki előnyeit. A pandémia ebben is új távlatot nyitott: a távmunka berobbanásával sok cég, vállalkozás döntött a megújulás mellett, és lépett egy hatékonyabb, átláthatóbb munkaszervezési modell kialakítása felé. Többek között felhő alapú megoldásokat kezdtek alkalmazni.

  More   
   
 • Külföldről rendelnél ajándékot vagy egyéb kiegészítőt? Amire július 1-től figyelned kell!

  Külföldről rendelnél ajándékot vagy egyéb kiegészítőt? Amire július 1-től figyelned kell!

  Az online vásárlás kényelmes, gyors, ki sem kell mozdulnunk, ha szükségünk van valamire. Nincs sorban állás, akár éjjel is shoppingolhatunk, legyen szó ruháról, elektronikai vagy szépségápolási cikkről. Ráadásul sok termékhez külföldön még olcsóbban is hozzájuthatunk, így nem csoda, hogy egyre többen lépjük át az országhatárokat a netes világban.Megmutatjuk, általánoságban mire figyelj oda, ha külföldi webshopból rendelsz!

  More   
   
 • Óriáslépés a digitalizációban

  Óriáslépés a digitalizációban

  Immár több mint egy éve lett a mindennapjaink része a pandémia, ami akaratlanul is jelentős változásokat hozott az életünk számos területén. A digitális világ szükségszerűen óriási ütemben terjedt és várhatóan ez a tendencia hosszútávon fenn is marad.

  More   
   
 • Korszerű adatgyűjtő eszközök

  Korszerű adatgyűjtő eszközök

  A korszerű adatgyűjtő (RF vagy szkenner) eszközök használatával élő képet kaphatunk a tárolt áruk valós állapotáról és a raktárban zajló folyamatokról. Segítségükkel helyfüggetlenül lekérdezhetők a raktárkészlet információi, és ha eltérést tapasztalunk, akkor akár azonnal módosíthatók is az adatok. A készülékek támogatásával a raktári folyamatok gyorsíthatók, hatékonyabbá és pontosabbá tehetők.

  More   
   
 • Adatgyűjtő készülékek előnyei a logisztikában

  Adatgyűjtő készülékek előnyei a logisztikában

  Mi is az adatgyűjtő készülék?Olyan adatgyűjtő,- és megjelenítő készülékek összessége, amelyek rendszerint valamilyen fizikai vonalkódolvasó modullal vannak ellátva. Egyszerű esetekben akár egy hagyományos mobiltelefon is válhat ilyen eszközzé, ha megfelelő minőségű kamerával, és célszoftverrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az áruadatok gyűjtését.. 

  More   
   
 • EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák export vámkezelés során

  EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák export vámkezelés során

  Cikksorozatunk 4. részében az EV okmány kitöltéséhez adunk néhány hasznos tippet, valamint a gyakori hibákra hívjuk fel a figyelmet, melyet az okmányok kitöltése során a felhasználók a leggyakrabban elkövetnek.

  More   
   
 • EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák import vámkezelés során

  EV kitöltés helyesen - Gyakori hibák import vámkezelés során

  Cikksorozatunk 4. részében az EV okmány kitöltéséhez adunk néhány hasznos tippet, valamint a gyakori hibákra hívjuk fel a figyelmet, melyet az okmányok kitöltése során a felhasználók a leggyakrabban elkövetnek.

  More