Content list

 • How to increase enterprise/business efficiency with artificial intelligence?

  How to increase enterprise/business efficiency with artificial intelligence?

  Artificial intelligence now has a wide range of applications, from chatbots working on customer service to production support, so basically every industry can now benefit from AI in some form. But how can artificial intelligence be effectively integrated into daily processes?

  More   
   
 • Így érhetünk el üzleti sikereket a digitális transzformáció által

  Így érhetünk el üzleti sikereket a digitális transzformáció által

  Míg a digitalizáció tulajdonképpen már a számítógépek megjelenése óta jelen van életünkben (tény, hogy a technológia fejlődésével, a digitalizáció egyre gyorsul), addig a digitális transzformáció egy olyan új fogalom, amely már a mindennapjaink része , de jelentése nem mindenki számára egyértelmű.

  More   
   
 • Miért válasszon vállalatirányítási rendszere mellé portálmegoldásokat?

  Miért válasszon vállalatirányítási rendszere mellé portálmegoldásokat?

  Ma már szinte az összes iparágban elengedhetetlen a belső és külső folyamatok megfelelő informatikai támogatottsága és a valós idejű információmegosztás. Az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelően a logisztikai ágazatban is egyre összetettebb megoldások válnak szükségessé. Egyrészről a megrendelők is valós időben szeretnék leadni és nyomon követni a megbízásaikat. Másrészről az ügyfél elvárásai mellett sokszor a cégen belül a különböző részlegek közötti kommunikáció és megfelelő információáramlás is nehézséget jelent, hiszen a nem optimalizált információáramlás rengeteg időveszteséggel járhat és félreértéseket, hibákat eredményezhet. 

  More   
   
 • Hol tart most a logisztikai ágazat digitalizációja?

  Hol tart most a logisztikai ágazat digitalizációja?

  Tavaly decemberben megjelent a Deutche Telekom jelentése, melyben azt vizsgálta hol tart a német logisztikai ágazat digitalizáltsága. Több mint 2000 németországi vállalkozás bevonásával készült a jelentés, mely több érdekes információval is szolgált.  

  More   
   
 • Milyen változásokat hozhat a BUD Cargo City megnyitása?

  Milyen változásokat hozhat a BUD Cargo City megnyitása?

  Azzal, hogy megérkezett az első óriásgép a BUD Cargo City-be, hivatalosan is megkezdte működését a repülőtéren a logisztikai központ. A komplexumban nagy mértékben megnőtt a légiáru fogadásának a kapacitása, hiszen 250 000 tonna teherárut tud majd fogadni a raktárakat és irodákat is tartalmazó központ.

  More   
   
 • Cloud computing trends for 2020 and how companies can prepare for them

  Cloud computing trends for 2020 and how companies can prepare for them

  Cloud computing was one of the key technologies defining great progress over the last decade, but we can say it is still in its infancy. Its significance will definitely increase in 2020, therefore companies should prepare for the changes in the technology.

  More   
   
 • Folyamatoptimalizálás integrációs megoldások segítségével

  Folyamatoptimalizálás integrációs megoldások segítségével

  Napjainkban mind a vámszakmai, mind egyéb területeken egyre számottevőbb problémát jelent a megfelelő szakképzett munkaerő megtalálása és megtartása, ezért is kulcsfontosságú, hogy különböző informatikai megoldásokkal támogassuk a napi munkavégzést.

  More   
   
 • Hogyan álljunk neki a vám-árunyilatkozat utólagos módosításához?

  Hogyan álljunk neki a vám-árunyilatkozat utólagos módosításához?

  A vám-árunyilatkozatok utólagos módosítása sok esetben nem bizonyul egyszerű feladatnak, pedig az alapvámeljárás módosítása révén a Gazdálkodóknak lehetősége nyílhat a már befizetett vámok utólagos visszaigénylésére.

  More   
   
 • Hogyan válasszunk vállalatunk igényeihez illeszkedő logisztikai szoftvermegoldást?

  Hogyan válasszunk vállalatunk igényeihez illeszkedő logisztikai szoftvermegoldást?

  A logisztikai és vállalatirányítási rendszerek a nemzetközi tapasztalatok alapján jelentősen megkönnyítik és átláthatóbbá teszik egy vállalat működését. Ennek ellenére sok esetben dedikált megoldások nélkül, vagy elavult üzemeltető rendszerekkel veszélyeztetik a döntéshozók a szervezet munkáját. Alábbiakban az elmúlt közel két évtized tapasztalata alapján kívánjuk pár gondolattal segíteni azon elkötelezett vezetőket, akik megérezték jelenlegi folyamataik vagy megoldásaik újragondolásának szükségét, és biztosítani kívánják szervezetük jövőjét.

  More   
   
 • Hogyan egyszerűsítheti kommunikációját az egyszeri vámkezelési megbízások területén?

  Hogyan egyszerűsítheti kommunikációját az egyszeri vámkezelési megbízások területén?

  Az egyszeri vámkezelési megbízások kitöltése és feldolgozása sokszor bonyolult és időigényes feladatot jelent mind a megrendelő, mind a vámügynök számára. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

  More