content_list

 • A szolgáltatási szintek felelősségi köre

  A szolgáltatási szintek felelősségi köre

  Sok vállalat használ saját üzemeltetésű környezetet. Ezekben a környezetekben a telepítés, karbantartás, a rendszer naprakészen tartása és a szolgáltatás kiesés megakadályozása a cél. Ráadásként ide tartozhatnak még a megfelelő hálózati beállítások menedzsmentje vagy a telephelyeken elhelyezett szolgáltatások közötti kommunikáció szinkronba tartása. Ezek alapján könnyen belátható, hogy szolgáltatásaink megfelelő üzemképességéért a felelősség a mi vállunkat nyomja.

  More   
   
 • Nemzeti import rendszer korszerűsítése (NIK) – Az Ön rendszere már készen áll a változásokra?

  Nemzeti import rendszer korszerűsítése (NIK) – Az Ön rendszere már készen áll a változásokra?

  Az Európai Bizottság régi célkitűzése, hogy vámterületen a közös adatszolgáltatási követelményeket harmonizálja annak biztosítására, hogy a különböző típusú árunyilatkozatokhoz, értesítésekhez és az áruk uniós vámjogi státuszának igazolásához használt elektronikus vámrendszerek interoperábilisak legyenek.

  More   
   
 • Miért váltsam le a már jól bevált rendszerem?

  Miért váltsam le a már jól bevált rendszerem?

  Minden vállalat életébe eljön az az időpont mikor döntésre kényszerül. Ezen döntések segítik az üzletmenetének folytonosságát, a piacon való megfelelését és költséghatékonyságát. A jelenleg kialakult szűkös energiakészlet miatt érdemes lehet fontolóra venni erőforrásaink fontosságait, kihasználtsági fokát és mérlegelni a változtatást.Egyes szolgáltatások leállítása is esedékessé vállhat, de a meglévők leváltása és kibővítése egy remek megoldás lehet. Ezen döntések mérlegelésére időt és erőforrást kell fordítani a vezetőségnek akár a munkavállalók bevonásával.Felmerülhet a kérdés; Miért váltsam le a már jól bevált működő rendszerem? 

  More   
   
 • Költségoptimalizálási praktikák felhőszolgáltatások esetén

  Költségoptimalizálási praktikák felhőszolgáltatások esetén

  Felhőszolgáltatást használva kiváló lehetőségek nyílnak a költséghatékony üzemeltetésre és erőforrásaink legoptimálisabb kihasználására.

  More   
   
 • Ön felkészült az új import vámrendszer használatára?

  Ön felkészült az új import vámrendszer használatára?

  Az Európai Bizottság régi célkitűzése, hogy vámterületen a közös adatszolgáltatási követelményeket harmonizálja annak biztosítására, hogy a különböző típusú árunyilatkozatokhoz, értesítésekhez és az áruk uniós vámjogi státusának igazolásához használt elektronikus vámrendszerek interoperábilisak legyenek.

  More   
   
 • Az infláció hatása a felhőszolgáltatásokra vonatkozóan

  Az infláció hatása a felhőszolgáltatásokra vonatkozóan

  Az infláció hatásaival a felhő szolgáltatóknak és szolgáltatást igénybe vevőknek is szembe kell nézniük.

  More   
   
 • Geolokáció - miért jobb lokálban?

  Geolokáció - miért jobb lokálban?

  Bármilyen felhő infrastruktúrára vonatkozó szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, érdemes részletesen utánajárni az adatainkra vonatkozó biztonsági szintnek. Olyan tényezőknek érdemes vizsgálni, mint hogy mennyire sérülékeny, titkos, személyes vagy érzékeny adatokról van szó, illetve bizonyosodjunk meg arról, hogy adatainkhoz csak az férhet hozzá, aki erre jogosult. 

  More   
   
 • A felhőköltségek láthatóságának problémaköre

  A felhőköltségek láthatóságának problémaköre

  Ahogy a vállalatok egyre inkább a felhőre térnek át, a felhasználás és a költségek világos megértése jelentős kihívásnak bizonyul.

  More   
   
 • A hatékony távmunka érdekében fejleszt a legtöbb cég

  A hatékony távmunka érdekében fejleszt a legtöbb cég

  Akár hetente néhány napot vagy teljes munkaidőben dolgozunk otthonról, fontos, hogy olyan helyet alakítsunk ki, amely elválasztja egymástól a munkát és a magánéletet. Ugyanilyen fontos, hogy a munkaállomás teljesen fel legyen szerelve a megfelelő informatikai eszközökkel, kiegészítőkkel, hogy kényelmesebbé tegyék a napot.

  More   
   
 • Miért tér át manapság sok vállalat a felhőre?

  Miért tér át manapság sok vállalat a felhőre?

  „Miért váltanánk mi, ha évek óta stabilan és probléma nélkül működik cégünk?”„Milyen méret felett kifizetődő a felhő vagy hibrid infrastruktúra használata?”„Milyen költségek állíthatók szembe az esetleges felhőszolgáltatás költségeivel?”Általában fentiekhez hasonló kérdések merülnek fel egy cég vezetésében, amikor először szóba kerül a vállalat informatikai infrastruktúrájának modernizálása. 

  More