content_list

 • Az új nemzeti importrendszer bevezetéséről szóló szakmai konferencia

  Az új nemzeti importrendszer bevezetéséről szóló szakmai konferencia

  A program célja a szoftver házak és ügyfeleik tájékoztatása az új nemzeti importrendszer (eVÁM AIS) tervezett bevezetéséről.

  More   
   
 • Az AIS Rendszer Éles Indulására Való Felkészülés

  Az AIS Rendszer Éles Indulására Való Felkészülés

  Nemzeti Importrendszer korszerűsítése (NIK) / Automatizált Import Rendszer (AIS) november 1-i indulása közeledik és a gazdálkodóknak csak néhány napjuk maradt, hogy teljes készenlétbe hozzák magukat.  

  More   
   
 • Felkészülés az új import vámrendszerre | Indul az éles pilot 2023. október 17-vel!

  Felkészülés az új import vámrendszerre | Indul az éles pilot 2023. október 17-vel!

  Mai NAV-os megbeszélésen elhangzottak alapján 2023. október 17-én, kedden 8:00-kor indul az új import rendszer AIS – éles PILOT szakasza 5 Gazdálkodó bevonásával. 

  More   
   
 • A CBAM Rendelet: Újdonságok és kötelezettségek

  A CBAM Rendelet: Újdonságok és kötelezettségek

  Szeretnénk tájékoztatni Olvasóinkat egy fontos változásról, amely 2023. október 1-jétől életbe lépett az Európai Unióban. Ez a változás a CBAM rendelet (Carbon Border Adjustment Mechanism) bevezetése, amely a 2023/1773. számú végrehajtási rendelet alapján működik.

  More   
   
 • *Kisokosunk megújult!* Új import vámrendszerhez kapcsolódó hasznos tudnivalókat tartalmazó kisokosunk már közel 100 gazdálkodó munkáját segíti

  *Kisokosunk megújult!* Új import vámrendszerhez kapcsolódó hasznos tudnivalókat tartalmazó kisokosunk már közel 100 gazdálkodó munkáját segíti

  Nagy sikert arat az Új Import Vámrendszerhez kapcsolódó NIK (Nemzeti Importrendszer Korszerűsítése) kisokosunk, amelyet már közel 100 alkalommal töltöttek le, így megannyi gazdálkodónak segít megismerni az új rendszert.

  More   
   
 • Sikeres vámszakmai oktatás az online térben

  Sikeres vámszakmai oktatás az online térben

  Az VJASZSZ (Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége) és az érintett tagvállalatai együttműködésében szervezett online vámszakmai oktatás, amelyet 2023. szeptember 7-én tartottak, mérföldkőnek számított a vámosok és informatikai vámszoftverek fejlesztői számára. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vámszakmai változásokra és lehetőséget teremtsen a szoftverházaknak, hogy bemutassák megoldásaikat és fejlesztéseiket.

  More   
   
 • Töltse le ingyen az Új Import Vámrendszerhez kapcsolódó kisokosunkat!

  Töltse le ingyen az Új Import Vámrendszerhez kapcsolódó kisokosunkat!

  A Nemzeti Importrendszer Korszerűsítése projekt jelentős változást hozott mindazok életébe, akik import irányú vámkezeléseket végeznek. Az Uniós Vámkódex (UVK.) szerint meghatározott elektronikus bejelentésekre történő átállásra nem csupán informatikai változásként tekinthetünk, hanem szükséges lesz az árunyilatkozatok új elemeinek, az új kitöltési szabályok megismerése is.

  More   
   
 • The Intersection of Logistics and AI

  The Intersection of Logistics and AI

  A logisztika és a mesterséges intelligencia két különálló fogalom, mégis összekapcsolódnak. A logisztika az áruk és szolgáltatások mozgatására utal, míg az AI az emberi intelligencia szimulációja olyan gépekben, amelyeket úgy programoztak, hogy úgy gondolkodjanak, mint az emberek, és utánozzák a cselekedeteiket. A logisztika és a mesterséges intelligencia összefonódása döntő szerepet játszik az áruk és szolgáltatások szállításának javításában.

  More   
   
 • Elindult az import rendszer tesztidőszak

  Elindult az import rendszer tesztidőszak

  Több mint 20 gazdálkodó részvételével 2023.07.03-val megkezdődött a NAV által biztosított új import rendszer pilot időszaka. A tesztidőszak alatt minden érintett egy tesztkörnyezetben szimulálja a valós vámkezeléseket.

  More   
   
 • Innováció és Technológia: Vámprogram Mesterfokon

  Innováció és Technológia: Vámprogram Mesterfokon

  Nagy örömmel és büszkeséggel osztom meg veletek, hogy Holczer Erika, üzletágvezetőnk, interjút adott a Navigátor újságnak. Erika szakértelme, elhivatottsága és vezetői képességei kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy cégünk, a Régens, ma sikeresen ünnepli 30. évfordulóját. Erika elkötelezettsége és stratégiai látásmódja az innováció és technológia terén hatalmas lendületet adott vámvállalati szolgáltatásaink fejlesztésének. Az interjú során Erika mélyrehatóan beszélt a cégünk múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről, bemutatva azt a hosszú utat, amelyen keresztül a Régens meghatározó szereplővé vált a szektorban. Büszkék vagyunk Holczer Erikára, mint vezetőnkre, és elismerjük munkáját abban, hogy segít minket előre mozdítani és még több sikert elérni a következő 30 évben is.

  More