Last-mile delivery, mi is az?

2023/08/03

Az utolsó mérföldes szállítás, last-mile delivery az ellátási lánc folyamat kulcsfontosságú eleme, különösen Európában. Az utolsó mérföld a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a terméket a helyi elosztóközpontból vagy csomópontból a vásárló küszöbéig szállítják.

Az elmúlt években az utolsó mérföldes szállítás az e-kereskedelmi vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára kritikus fontosságú területté vált, főleg azoknak, akik folyamatosan innovatív módszereket keresnek a vásárlók számára nyújtott szállítási élmény javítására.

Európában a last-mile delivery a kontinens földrajzi és infrastrukturális adottságai miatt egyedülálló kihívások elé állítja a szállítókat. Más régiókkal ellentétben Európában sok város sűrű a városi lakosság, szűk utcák, történelmi épületek és forgalmas gyalogos zónák köré épült. Ez jelentős akadályokat gördít a kézbesítő cégek elé, amelyeknek a szigorú környezetvédelmi és zajvédelmi előírások betartása mellett kell átvergődniük ezeken a zsúfolt területeken.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.