Asset Publisher

A virtuális valóság és a logisztika

24/05/2022

A virtuális valóság és a logisztika New

Az elmúlt évtizedben nagyon sok virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkban azonban még nem igazán elterjedt a technológia. A világjárvány azonban az elmúlt két évben lényeges változást hozott, hisz a bezárt, valós helyzetünkből is vágytunk a valóságot idéző élményekre, vásárlásokra, programokra. Ehhez nyújthat jó megoldást a VR/AR technológia. 

 
A MI és a történelem

20/05/2022

A MI és a történelem New

A mesterséges intelligenciával folytatott kísérletek a történelemtudományban is elkezdődtek, elég jó eredményekkel. Egy friss tanulmány szerint az ókori görög táblafeliratok pontosabban visszaállíthatók gépi tanulással, mint történészekkel.

 
Amit a kobotokról tudni érdemes

17/05/2022

Amit a kobotokról tudni érdemes

A magyar kobot szó az angol cobot egyszerű magyarosítása. Az eredete a collaborative (együttműködő) robot szóra vezethető vissza. Az első, kezdetleges kobotot 1996-ban hozták létre az Egyesült Államokban, de csak egy évtized múlva jelentek meg azok a szerkezetek, amelyek valóban alkalmasak voltak arra, hogy az emberrel közös térben dolgozzanak. A kobotok az úgynevezett merev automatizálás helyett a rugalmas automatizálást képviselik.  

 
Jó hírnév elvesztése: Hamarosan új uniós előírások lépnek életbe

12/05/2022

Jó hírnév elvesztése: Hamarosan új uniós előírások lépnek életbe

Az Európai Bizottság május elején közzétett két végrehajtási rendeletet néhány uniós fuvarozással kapcsolatos előírás frissítéséről. Jelentős változásokat vezetnek be a fuvarozó jó hírnevének elvesztéséhez vezető jogsértésekről, valamint a fuvarozási cégek kockázatának értékelésével kapcsolatban. 

 
A logisztika és az automatizálás

10/05/2022

A logisztika és az automatizálás

Ahogyan sok iparág, úgy a logisztika is folyamatosan fejlődik. Fejlődnie is kell, hisz a fogyasztók elvárásai is nőnek és az iparágnak alkalmazkodnia kell a megváltozott igényekhez. A megemelkedett feladatok, elvárások teljesítése mára már az automatizálási folyamtok nélkül lehetetlen teljesíteni.   

 
A MI folytatja hódító útját

06/05/2022

A MI folytatja hódító útját

Vannak olyan területek, ahol a mesterséges intelligencia az idei évben is folytatja hódító útját. A mesterséges intelligencia az emberiség által valaha kifejlesztett legtranszformatívabb technológiává válhat, hisz hatalmas potenciál rejlik benne. Az MI-t ma már az űrkutatástól kezdve át a klímakutatáson keresztül a rák elleni gyógyító harcig számos területen használják. Nézzünk meg pár kiemelt területet, amely közelebb áll a mi mindennapjainkhoz.