Közelgő események, amiket nagyon várunk!

2023. márc. 21.

Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni.

 

WEBINÁRIUM | Magyar vámbírság VS Uniós Vámkódex

Előadásukon a VJASZSZ főtitkára és az RSM vámüzletág vezetője vitatja meg a magyar Vámtörvény vámigazgatási bírságra vonatkozó rendelkezéseit, kitérve a beszélgetésben az előzetes döntéshozatali eljárás kérdéseire.

Az RSM vámtanácsadóinak állaspontja szerint a vámhiányos vámigazgatási bírság kiszabásának jelenlegi gyakorlata méltánytalan, mely aránytalan szankciók alkalmazását teszi lehetővé, rombolva ezzel annak esélyét, hogy az EU-n belül minél több gazdálkodó válassza Magyarországot olyan helyszínnek, ahol a vámfolyamatait bonyolítsa. Előadásukon Szepesi Sándor, a VJASZSZ elnöke és Falcsik István, az RSM Hungary Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágvezetője tárja fel a magyar vámügyi szabályozás problémáit.

Tematika:

  • a vámigazgatási bírsággal kapcsolatos ítélkezési gyakorlat  
  • a vámhiányos bírságot érintő előzetes döntéshozatali eljárás 
  • kapcsolódó vámjogi aktualitások 2023-ban 

Időpont: 2023. március 22. 13:00-14:00

További információk ezen a linken.

Tavaszi Konferencia az MVSZ szervezésében

Az MVSZ 2023. április 14-15. között Egerben a Hotel Eger Park Szállóban rendezi meg hagyományos tavaszi vámkonferenciáját, a programon való személyes és online részvétel együttes lehetőségének biztosítása mellett. A konferencián a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő legaktuálisabb témákról adnak majd aktuális tájékoztatást.

Kiemelt témáik a teljesség igénye nélkül:

  • Adópolitikai aktualitások
  • Vámunió reformja
  • Vámszakmai aktualitások 2023
  • Váminformatikai fejlesztések vámszakmai és informatikai szempontból

Időpont: 2023. április 14. - 2023. április 15.

További információk ezen a linken megtalálhatóak!

2023. április 20-án lesz a logisztika napja

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság koordinálásában 2023. április 20-án újra megrendezésre kerül a Logisztika Napja. Immár 11 éve segítik, hogy megnyíljanak a magyarországi logisztikával foglalkozó helyszínek kapui és az ingyenes programjaik híre eljusson a logisztika iránt érdeklődőkhöz.

Kik szervezhetnek programot? Bárki, akinek van mondanivalója a logisztikával kapcsolatban, és szívesen szervez egy ingyenes programot laikusoknak vagy a szakmai közönségnek. Lehet oktatási intézmény, szakmai szervezet, vállalat, de akár magánszemély is. Az események szervezése és hirdetése 2023-tól csak az MLBKT tagok, illetve közhasznú és oktatási intézmények számára ingyenes, nem MLBKT tagok számára térítésköteles.

További információk innen elérhetőek!

17. alkalommal rendezik meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Konferenciáját

Az NLV Klub kiemelkedő rendezvénye a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Konferenciája, mely egy kivételes lehetőség arra, hogy gyakorló szakemberek egymással aktuális, napi problémáikat megosszák, vagy őket foglalkoztató stratégiai kérdésekben eszmét cseréljenek.

Miért érdemes részt venni?
Önnel is előfordult már, hogy akadályokba ütközött munkája során? Nem volt biztos abban, hogy a technológia, amit választ, a legjobb megoldás lesz? Mindig érdekelte, hogy a konkurencia hogyan csinálja? Szeretne a legjobbaktól tanulni? Akkor itt a helye!

2023-ban 17. alkalommal rendezik meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Konferenciáját több mint 300 logisztikai, beszerzési, raktározási, supply chain vezető részvételével.

Az előadók között olyan nagyvállalatok vezetői lesznek, akik csak ezen a rendezvényen fedik fel titkaikat, mutatják be esettanulmányaikat arról, hogyan tartoznak ők a legjobbak közé.

További információ ezen a linken érhető el.

Folyamatosan frissítjük oldalunkon a közelgő események listáját, illetve hírlevelünk segítségével tájékozódhat legújabb híreinkről, aktualitásokról és vámszakmai tanácsainkról!

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.