Vámvilág hírek

Tartalom lista

 • Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni. 

  Tovább   
   
 • Új vámrendszerek az EU-ban

  Új vámrendszerek az EU-ban

  Az Európai Bizottság régi célkitűzése, hogy vámterületen a közös adatszolgáltatási követelményeket harmonizálja annak biztosítására, hogy a különböző típusú árunyilatkozatokhoz, értesítésekhez és az áruk uniós vámjogi státusának igazolásához használt elektronikus vámrendszerek interoperábilisak legyenek. Az UVK (Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelet) által előírt adatkövetelmények megvalósításához informatikai munkaprogramot hoztak létre, mely már évek óta a közös rendszerek létrehozásán dolgozik.

  Tovább   
   
 • Last-mile delivery, mi is az?

  Last-mile delivery, mi is az?

  Az utolsó mérföldes szállítás, azaz last-mile delivery az ellátási lánc folyamat kulcsfontosságú eleme, különösen Európában. Az utolsó mérföld a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a terméket a helyi elosztóközpontból vagy csomópontból a vásárló küszöbéig szállítják.

  Tovább   
   
 • Új funkció a Vámprogram oldalán!

  Új funkció a Vámprogram oldalán!

  Külföldről behozott áru esetén mennyi lesz a fizetendő vám? Mekkora vámot kell fizetni a harmadik országból történő vámárura?

  Tovább   
   
 • Tájékoztató a közösségi adószámról

  Tájékoztató a közösségi adószámról

  Közösségi adószámra akkor van szükség, ha valaki az Európai Közösség más tagállamaiban illetőséggel bíró adóalanyokkal létesít kereskedelmi kapcsolatot. 

  Tovább   
   
 • Üzemszüneti eljárás az új import rendszerben

  Üzemszüneti eljárás az új import rendszerben

  Az új import rendszer bevezetését követően üzemszüneti eljárás alkalmazás során a lentebb linkelt adatállomány kitöltésével és vámhivatalba történő benyújtásával lesz lehetőség. 

  Tovább   
   
 • Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ERP-t?

  Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ERP-t?

  A mesterséges intelligencia (AI) átalakítja a vállalati erőforrás-tervezést (ERP) olyan intelligens funkciókkal, amelyek automatizálják a feladatokat és betekintést nyújtanak a döntéshozatalba. 

  Tovább   
   
 • Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?

  Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?

  'Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?' témájú konferencián vettünk részt, ahol nagyszerű előadók gondolatait hallhattuk. 

  Tovább   
   
 • NAV informatikai rendszereinek tervezett karbantartása

  NAV informatikai rendszereinek tervezett karbantartása

  A NAV 2023. január 28-án (szombaton) 22 órától 2023. január 29-én (vasárnap) 6 óráig informatikai rendszereinek tervezett karbantartását végzi a következő ütemezésben. 

  Tovább   
   
 • VPID szám igénylése 2023-ban

  VPID szám igénylése 2023-ban

  Jelen cikkünkben a vámárunyilatkozat benyújtásához szükséges vámhivatali azonosítószám igényléséről olvashatnak. Ahhoz, hogy saját nevünkben el tudjuk végezni a vámkezelést szükséges VPID szám megléte. 

  Tovább   
   
 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.