Online Számla: hamarosan vége a türelmi időszaknak

2018. júl. 16.
Július 1-jén életbe lépett az Online Számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, viszont a Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 31-ig haladékot adott azoknak a cégeknek, akiknek nem sikerült időben felkészülni a jogszabályi változásra és abból fakadó kötelezettség teljesítésére. 

Habár bírság alól mentesül minden gazdálkodó, aki a hónap végéig eljuttatja számlaadatait a NAV Online Számla rendszerébe, mégis előrejelzések alapján úgy tűnik, sokan kicsúsznak majd a határidőből. Ennek fő oka, hogy az adóalanyok nagy része várhatóan a türelmi időszak végéig sem készül el informatikai fejlesztésével.

Régens VATapp

Azoknak, akiknek a türelmi idő végéig előreláthatóan nem sikerül teljesíteni az automatikus adatszolgáltatást, már most érdemes más opcionális megoldást keresni. A NAV saját fejlesztésű Online Számlázó programja alternatívaként szolgálhat, de aki hosszabb távon professzionális megoldáson gondolkodik, annak a Régens VATapp önálló alkalmazást ajánljuk! 

Megoldásunk megkülönböztető előnye, hogy egy önálló, bármely ERP rendszerhez vagy számlázó programhoz könnyedén integrálható alkalmazás. Segítségével bármely számlázó rendszer pillanatok alatt NAV-kompatibilissé, és a törvényi szabályozásnak megfelelővé alakítható.

A különböző file formátumokat és file küldő protokollokat támogató alkalmazás úgy biztosítja a számlaadatok teljeskörű védelmét, hogy közben a számlaadatokat jogszabálynak megfelelő XML adatformátumba konvertálja, szűrési lehetőségekkel támogatja az ellenőrző kimutatások lekérdezését, illetve fogadja és tárolja a NAV elektronikus válasz üzeneteit.

 

Csatlakozzon Ön is partnereink köréhez, akik a Régens VATappra bízták az online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését!

 

Kérjen ingyenes igényfelmérést szakértő tanácsadóinktól az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Honlap: www.regenseurope.com/vatapp

Email: szamlazo@regens.hu

Telefon: +36 1 205 3090