Hírek

Megújult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintéző felülete

2022. augusztus 5.

Megújult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintéző felülete Új

Hasznos funkciókkal és átláthatóbb felülettel találkozhat ezentúl az, aki az interneten keresztül végezné el adóügyi teendőit. A hatóság eddig használt oldala, az eBEV egy darabig működik még, ám fokozatosan átadja helyét az Ügyfélportál nevű új felületnek. Az ÜPO rövidítésű oldal a lehetőségek tárházát kínálja majd.

 
Tudunk védekezni a zsarolóvírusokkal szemben!

2022. augusztus 2.

Tudunk védekezni a zsarolóvírusokkal szemben! Új

Hat év telt el azóta, hogy a Cybersecurity Ventures jelentése szerint a ransomware-károk 2017-ben 5 milliárd dollárba fognak kerülni a világnak, szemben a 2015-ös 350 millió dollárral, ami mindössze két év alatt tizenötszörös növekedést jelent. 2021-ben ez a szám 20 milliárd dollár volt, ami 57-szer több, mint 2015-ben. A kiberbűnözés leggyorsabban növekvő típusa 2031-re várhatóan két másodpercenként támad meg egy vállalkozást, fogyasztót vagy eszközt. 

 
Vasúti teherforgalom változás augusztustól

2022. július 27.

Vasúti teherforgalom változás augusztustól

A NAV tájékoztatása szerint a Budapest–Belgrád-vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódó építkezések miatt 2022. augusztus 1-jétől a kelebiai vasúti határátkelőhelyet lezárják. A vasúti áruforgalom Röszkére terelődik, így Kelebián az ezzel kapcsolatos vámhatósági tevékenység megszűnik.

 
Az informatika is lehet zöldebb

2022. július 25.

Az informatika is lehet zöldebb

Az IT nem tartozik a környezetkímélő iparágak közé, de az informatikai tudatosság segít a költségek csökkentésében és a cégek zöldítésében. Ezzel kapcsolatban három témát emelünk ki: felhő alapú tárhelyek, IT üzemeltetés és eszközök.

 
Már éles tesztüzemben a sofőr nélküli buszok Skóciában

2022. június 9.

Már éles tesztüzemben a sofőr nélküli buszok Skóciában

Az elmúlt hetekben sok információt olvashattunk arról hogy világszerte egy több helyen tesztelik a sofőr nélküli, önjáró személyszállító buszokat, teherautókat. A nyár végétől már teljesen önvezető buszok járhatnak menetrend szerint Skóciában.

 
Autonóm targoncák a ma raktáraiban

2022. június 7.

Autonóm targoncák a ma raktáraiban

A logisztika 4.0-ás fejezetében ember és gép kollégává lesznek. A megterhelő, gyakran megoldhatatlannak tűnő feladatokat egyre gyakrabban átveszik a gépek, mint az automatizált, elektromos targoncák, raklapszállítók, raklapemelők és ezek változatai a logisztikában.