Hírek

Közelgő események, amiket nagyon várunk!

2023. március 21.

Közelgő események, amiket nagyon várunk! Új

Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni. 

 
Új vámrendszerek az EU-ban

2023. március 13.

Új vámrendszerek az EU-ban

Az Európai Bizottság régi célkitűzése, hogy vámterületen a közös adatszolgáltatási követelményeket harmonizálja annak biztosítására, hogy a különböző típusú árunyilatkozatokhoz, értesítésekhez és az áruk uniós vámjogi státusának igazolásához használt elektronikus vámrendszerek interoperábilisak legyenek. Az UVK (Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelet) által előírt adatkövetelmények megvalósításához informatikai munkaprogramot hoztak létre, mely már évek óta a közös rendszerek létrehozásán dolgozik.

 
Last-mile delivery, mi is az?

2023. március 8.

Last-mile delivery, mi is az?

Az utolsó mérföldes szállítás, azaz last-mile delivery az ellátási lánc folyamat kulcsfontosságú eleme, különösen Európában. Az utolsó mérföld a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a terméket a helyi elosztóközpontból vagy csomópontból a vásárló küszöbéig szállítják.

 
Új funkció a Vámprogram oldalán!

2023. március 1.

Új funkció a Vámprogram oldalán!

Külföldről behozott áru esetén mennyi lesz a fizetendő vám? Mekkora vámot kell fizetni a harmadik országból történő vámárura?

 
Új vámhatározati forma

2023. február 24.

Új vámhatározati forma

Vámkiszabás esetén az alábbi formában és tartalommal fog eljutni a határozat az induló e-vám rendszerből a gazdálkodókhoz.

 
Új import vámrendszer - Árunyilatkozat típusok

2023. február 22.

Új import vámrendszer - Árunyilatkozat típusok

Az új import vámrendszer során a posztban megjelölt árunyilatkozat típusokkal találkozunk.