Tartalom lista

 • A logisztika és az AI metszéspontja

  A logisztika és az AI metszéspontja

  A logisztika és a mesterséges intelligencia két különálló fogalom, mégis összekapcsolódnak. A logisztika az áruk és szolgáltatások mozgatására utal, míg az AI az emberi intelligencia szimulációja olyan gépekben, amelyeket úgy programoztak, hogy úgy gondolkodjanak, mint az emberek, és utánozzák a cselekedeteiket. A logisztika és a mesterséges intelligencia összefonódása döntő szerepet játszik az áruk és szolgáltatások szállításának javításában.

  Tovább   
   
 • Elindult az import rendszer tesztidőszak

  Elindult az import rendszer tesztidőszak

  Több mint 20 gazdálkodó részvételével 2023.07.03-val megkezdődött a NAV által biztosított új import rendszer pilot időszaka. A tesztidőszak alatt minden érintett egy tesztkörnyezetben szimulálja a valós vámkezeléseket.

  Tovább   
   
 • Innováció és Technológia: Vámprogram Mesterfokon

  Innováció és Technológia: Vámprogram Mesterfokon

  Nagy örömmel és büszkeséggel osztjuk meg, hogy Holczer Erika, üzletágvezetőnk, interjút adott a Navigátor újságnak. Erika szakértelme, elhivatottsága és vezetői képességei kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy cégünk, a Régens, ma sikeresen ünnepli 30. évfordulóját. Erika elkötelezettsége és stratégiai látásmódja az innováció és technológia terén hatalmas lendületet adott vámvállalati szolgáltatásaink fejlesztésének. Az interjú során Erika mélyrehatóan beszélt a cégünk múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről, bemutatva azt a hosszú utat, amelyen keresztül a Régens meghatározó szereplővé vált a szektorban. Büszkék vagyunk Erikára, segít minket előre mozdítani és még több sikert elérni a következő 30 évben is.

  Tovább   
   
 • Fedezzen fel új lehetőségeket a Régens CustomRs megoldással! - Június végéig még kedvező árakon

  Fedezzen fel új lehetőségeket a Régens CustomRs megoldással! - Június végéig még kedvező árakon

  A Régens CustomRs megoldással olyan vámfolyamatokat lehet elvégezni, ahol az operatív munkát minimalizálni tudja és okos, automatikus folyamatok segítenek a feladatok gyors és hatékony teljesítésében. Ez a rendszer nemcsak követi a jogszabályi változásokat, hanem olyan intelligens megoldásokat is kínál, amelyek valóban segítik munkádat. Különleges ajánlatunk 2023. június 30-ig érvényes!

  Tovább   
   
 • LogGenius meetup-sorozat és a logisztika aktuális kihívásai

  LogGenius meetup-sorozat és a logisztika aktuális kihívásai

  A Trans-Sped Csoport társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt helyet foglal el a szakmai tudásmegosztás, utánpótlás képzése és az oktatási intézményekkel való szoros együttműködés. Ezen elkötelezettségeihez kapcsolódóan a szakmai közönség számára április 18-20. között három online előadáson vehettünk részt, a Debrecen környéki logisztika szakos diákok és pedagógusok számára pedig a Logisztika Fesztivált szervezett a vállalat. Mi is részt vettünk ezeken a napokon és sok hasznos gondolattal távoztunk.

  Tovább   
   
 • Milyen változásokra számíthatunk a vámtevékenység területén?

  Milyen változásokra számíthatunk a vámtevékenység területén?

  A 2023-as év több szempontból is nagyon izgalmasnak és eseménydúsnak ígérkezik. A NAV területén nagy változásokra kell számítani, amit szinte lehetetlen követni. Érinti e szoftverházakat, a gazdálkodókat és a NAV-ot is.

  Tovább   
   
 • A hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége

  A hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége

  Az e-kereskedelem forradalmasította a vásárlás módját, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy otthonuk kényelméből vásároljanak termékeket és szolgáltatásokat. Az online vásárlás térhódításával azonban együtt jár a hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége is. A logisztika az áruknak a származási helytől a fogyasztási helyig történő mozgásának megtervezését, megvalósítását és ellenőrzését jelenti. Az e-kereskedelmi logisztika ugyanerre a folyamatra utal az online vásárlással összefüggésben.

  Tovább   
   
 • Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni. 

  Tovább   
   
 • Új vámrendszerek az EU-ban

  Új vámrendszerek az EU-ban

  Az Európai Bizottság régi célkitűzése, hogy vámterületen a közös adatszolgáltatási követelményeket harmonizálja annak biztosítására, hogy a különböző típusú árunyilatkozatokhoz, értesítésekhez és az áruk uniós vámjogi státusának igazolásához használt elektronikus vámrendszerek interoperábilisak legyenek. Az UVK (Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelet) által előírt adatkövetelmények megvalósításához informatikai munkaprogramot hoztak létre, mely már évek óta a közös rendszerek létrehozásán dolgozik.

  Tovább   
   
 • Last-mile delivery, mi is az?

  Last-mile delivery, mi is az?

  Az utolsó mérföldes szállítás, azaz last-mile delivery az ellátási lánc folyamat kulcsfontosságú eleme, különösen Európában. Az utolsó mérföld a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a terméket a helyi elosztóközpontból vagy csomópontból a vásárló küszöbéig szállítják.

  Tovább   
   
 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.