Felkészülés az új import vámrendszerre | Indul az éles pilot 2023. október 17-vel!

2023. okt. 9.

Mai NAV-os megbeszélésen elhangzottak alapján 2023. október 17-én, kedden 8:00-kor indul az új import rendszer AIS – éles PILOT szakasza 5 Gazdálkodó bevonásával. 

Mai NAV-os megbeszélésünk során izgalmas fejleményekről értesültünk, amelyekről örömmel szeretnénk tájékoztatni a közösséget. 2023. október 17-én kedden 8:00-kor indul az új import rendszer, az AIS éles PILOT szakasza 5 Gazdálkodó bevonásával.

Az AIS PILOT szakaszában részt vevő 5 Gazdálkodó közül 3 olyan vállalkozás, amelyek Régens programot használnak a vámkezelés során, akiket ezúttal is biztosítunk támogatásunkról. Ezek a cégek előkészítik az AIS országos, teljes körű bevezetését és példát mutatnak a többi vállalkozásnak is.

Fontos kiemelni, hogy a NAV elkötelezett a támogatás nyújtásában a Gazdálkodók számára az új rendszer bevezetése során. Bízunk benne, hogy ez a folyamat zökkenőmentesen zajlik majd, és minden érintett felek számára hozzájárul az importfolyamatok hatékonyságának növeléséhez.

Az AIS bevezetése hatalmas lépés előre a digitalizáció és az egyszerűsített adminisztráció terén, de továbbra is számos kihívás vár ránk vele kapcsolatban.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.