Online Számla 2.0 - Lezárult a véleményezési időszak, megkezdődött az átállás

2019/09/07

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavasszal tett bejelentése szerint az Online Számla adatszolgáltatás következő állomása az XSD 2.0 verzió lesz, mely az előzetes tervekhez képest nem csupán korrekciót, hanem jelentős átalakítást eredményez majd.

A magyar közigazgatásban debütálva, először fordult elő, hogy a hatóság lehetőséget biztosított ügyfelei számára, hogy javaslatokkal éljenek a folyamatban lévő informatikai fejlesztések kialakítására vonatkozóan. Az egyedülálló megoldás részeként a 2020. január 1-jétől átalakításra kerülő Online Számla adatszolgáltatás 2.0-ás verziószámú XSD-jének véglegesítéséhez járulhattak hozzá a fejlesztők és az adózók értékes véleményükkel. A szakmai és technikai észrevételeket 2019. április végétől egy hónapon keresztül várta a NAV a világ első számú, nyílt forráskódú fejlesztői platformján, a GitHubon.
A véleményezési időszak MA lezárult – jelent meg az Online Számla hivatalos platformján. Az Online Számla adatszolgáltatás 2.0-ás verziószámú XSD fejlesztésének megkezdéséhez szükséges XSD-t várhatóan 2019. júliusában, a hozzá kapcsolódó interfész specifikációt augusztus hónapban kerül publikálásra.

Forrás: NAV

Régens VATapp

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.