Asset Publisher

content_list

 • LogGenius meetup-sorozat és a logisztika aktuális kihívásai

  LogGenius meetup-sorozat és a logisztika aktuális kihívásai

  A Trans-Sped Csoport társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt helyet foglal el a szakmai tudásmegosztás, utánpótlás képzése és az oktatási intézményekkel való szoros együttműködés. Ezen elkötelezettségeihez kapcsolódóan a szakmai közönség számára április 18-20. között három online előadáson vehettünk részt, a Debrecen környéki logisztika szakos diákok és pedagógusok számára pedig a Logisztika Fesztivált szervezett a vállalat. Mi is részt vettünk ezeken a napokon és sok hasznos gondolattal távoztunk.

  More   
   
 • Milyen változásokra számíthatunk a vámtevékenység területén?

  Milyen változásokra számíthatunk a vámtevékenység területén?

  A 2023-as év több szempontból is nagyon izgalmasnak és eseménydúsnak ígérkezik. A NAV területén nagy változásokra kell számítani, amit szinte lehetetlen követni. Érinti e szoftverházakat, a gazdálkodókat és a NAV ügyfeleit is.

  More   
   
 • A hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége

  A hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége

  Az e-kereskedelem forradalmasította a vásárlás módját, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy otthonuk kényelméből vásároljanak termékeket és szolgáltatásokat. Az online vásárlás térhódításával azonban együtt jár a hatékony e-kereskedelmi logisztika szükségessége is. A logisztika az áruknak a származási helytől a fogyasztási helyig történő mozgásának megtervezését, megvalósítását és ellenőrzését jelenti. Az e-kereskedelmi logisztika ugyanerre a folyamatra utal az online vásárlással összefüggésben.

  More   
   
 • Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Közelgő események, amiket nagyon várunk!

  Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni. 

  More   
   
 • Last-mile delivery, mi is az?

  Last-mile delivery, mi is az?

  Az utolsó mérföldes szállítás, last-mile delivery az ellátási lánc folyamat kulcsfontosságú eleme, különösen Európában. Az utolsó mérföld a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a terméket a helyi elosztóközpontból vagy csomópontból a vásárló küszöbéig szállítják.

  More   
   
 • Tájékoztató a közösségi adószámról

  Tájékoztató a közösségi adószámról

  Közösségi adószámra akkor van szükség, ha valaki az Európai Közösség más tagállamaiban illetőséggel bíró adóalanyokkal létesít kereskedelmi kapcsolatot. 

  More   
   
 • Üzemszüneti eljárás az új import rendszerben

  Üzemszüneti eljárás az új import rendszerben

  Az új import rendszer bevezetését követően üzemszüneti eljárás alkalmazás során a lentebb linkelt adatállomány kitöltésével és vámhivatalba történő benyújtásával lesz lehetőség. 

  More   
   
 • Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ERP-t?

  Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az ERP-t?

  A mesterséges intelligencia (AI) átalakítja a vállalati erőforrás-tervezést (ERP) olyan intelligens funkciókkal, amelyek automatizálják a feladatokat és betekintést nyújtanak a döntéshozatalba. 

  More