Asset Publisher

content_list

 • Már éles tesztüzemben a sofőr nélküli buszok Skóciában

  Már éles tesztüzemben a sofőr nélküli buszok Skóciában

  Az elmúlt hetekben sok információt olvasshattunk arról hogy világ szerte egy több helyen tesztelik a sofőr nélküli, önjáró személyszállító buszokat, teherautókat. A nyár végétől már teljesen önvezető buszok járhatnak menetrend szerint Skóciában.

  More   
   
 • A MI és a történelem

  A MI és a történelem

  A mesterséges intelligenciával folytatott kísérletek a történelemtudományban is elkezdődtek, elég jó eredményekkel. Egy friss tanulmány szerint az ókori görög táblafeliratok pontosabban visszaállíthatók gépi tanulással, mint történészekkel.

  More   
   
 • Amit a kobotokról tudni érdemes

  Amit a kobotokról tudni érdemes

  A magyar kobot szó az angol cobot egyszerű magyarosítása. Az eredete a collaborative (együttműködő) robot szóra vezethető vissza. Az első, kezdetleges kobotot 1996-ban hozták létre az Egyesült Államokban, de csak egy évtized múlva jelentek meg azok a szerkezetek, amelyek valóban alkalmasak voltak arra, hogy az emberrel közös térben dolgozzanak. A kobotok az úgynevezett merev automatizálás helyett a rugalmas automatizálást képviselik.  

  More   
   
 • Jó hírnév elvesztése: Hamarosan új uniós előírások lépnek életbe

  Jó hírnév elvesztése: Hamarosan új uniós előírások lépnek életbe

  Az Európai Bizottság május elején közzétett két végrehajtási rendeletet néhány uniós fuvarozással kapcsolatos előírás frissítéséről. Jelentős változásokat vezetnek be a fuvarozó jó hírnevének elvesztéséhez vezető jogsértésekről, valamint a fuvarozási cégek kockázatának értékelésével kapcsolatban. 

  More   
   
 • Ma van a Password Day, azaz a Jelszó világnapja

  Ma van a Password Day, azaz a Jelszó világnapja

  Minden évben, 2013. óta május hónap első csütörtökét tartjuk a Jelszó világnapjának. Olyan nagy cégek is ismerik és csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, mint a Samsung vagy a Microsoft. A jelszó világnapja a biztonságos jelszóválasztásról szól.

  More   
   
 • Zöld törekvések a logisztikában

  Zöld törekvések a logisztikában

  Április 22-e a Föld napja, és az első 1970-ben tartott hivatalos napon is a célja az volt, hogy a környezetvédelem időről-időre az érdeklődés középpontjába kerüljön. Ez nem változott a mai napig, minden iparágnak szem előtt kell tartania a Föld napjának egyik jelmondatát: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”Összeszedtünk pár trendet, amelyek a logisztika jövőjét kedvező irányba alakíthatják.  

  More   
   
 • Regionális e-kereskedelmi elosztóközponttá válik Magyarország

  Regionális e-kereskedelmi elosztóközponttá válik Magyarország

  A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége által szervezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián többek közt elhangzott az is, hogy Magyarország jó adottságai miatt akár regionális elosztóközpont is válhat. 

  More   
   
 • A NAV felhívása az Oroszországgal szemben elrendelt új uniós szankciókról

  A NAV felhívása az Oroszországgal szemben elrendelt új uniós szankciókról

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Vám Főosztálya által kiadott felhívás az orosz-ukrán konfliktus miatt elrendelt újabb uniós szankciókról (kettős felhasználású termékek, luxustermékek, vas és acéltermékek). 

  More   
   
 • Az idei év lehet az elektromos teherautók elterjedésének fordulópontja

  Az idei év lehet az elektromos teherautók elterjedésének fordulópontja

  2022-ben több mint 6,3 millió elektromos jármű lesz kézbesítve világszerte, harmadával több, mint 2021-ben egy tanulmány szerint. A furgonok és teherautók kategóriájában a növekedés még nagyobb lesz.

  More   
   
 • Tudtad, hogy az idei Dakar Rally versenyen egy hidrogén hajtású kamion is rajthoz állt?

  Tudtad, hogy az idei Dakar Rally versenyen egy hidrogén hajtású kamion is rajthoz állt?

  A hidrogén-üzemanyagcella meghajtású járművek köre egyre bővül: Németországban már 2018-ban üzembe helyezték az első hidrogénvonatot, majd az USA-ban álltak szolgálatba hidrogénhajtású kompok. Az első hidrogén-üzemanyagcellás Xcient nehéz tehergépkocsik pedig 2020-ban jelentek meg Európában. 

  More