Online Számla szaktanácsadás

2018. nov. 12.
Segítünk a gördülékeny adatszolgáltatás megvalósításában!

Csaknem fél év telt el a vállalatok Online Számla adatszolgáltatási kötelezettségének életbe lépése óta.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos statisztikai adatai alapján július 1-je óta az Online Számla rendszerbe több, mint 290 ezren regisztráltak és megközelítőleg 12 millió számláról szolgáltattak adatot. 

Sajnos, az adatszolgáltatások sikerességét tekintve az eredmény hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen a sikeres számlabeküldések a teljes számlaállomány alig kétharmadát teszik ki.

A sikertelen adatszolgáltatás magas részaránya egyrészt a még mindig helytelen számlázási gyakorlatra, másrészt a hibásan összeállított számla XML-t leíró XSD sémára vezethető vissza. 

 

 

Miben segít a Régens?

Online Számla szaktanácsadás keretében segítünk:

  • a jogszabályi háttér és NAV specifikáció értelmezésében,
  • az adatszolgáltatáshoz szükséges számla XML struktúrájára és tartalmára vonatkozó standard XML-fájlok vagy egyedi fájlformátumok auditálásában,
  • a számlázási gyakorlat optimalizálásában és átvilágításában,
  • NAV válasz üzenetek értelmezésében,
  • egyéb felmerülő kérdések megválaszolásában.
 
Megéri odafigyelni, hiszen jogszabály szerint, azok, akik az online bejelentési kötelezettségnek nem, vagy késve tesznek eleget, számlánként akár 500 ezer forintos bírsággal is sújthatóak!
 
 
 
 
Kérjen további tájékoztatást, hogy segíthessünk vállalkozását teljes mértékben felkészíteni a jogszabályi megfelelőségre!