Online Számla: Júliusban még nem bírságol a NAV

2018. júl. 2.
Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, ha az adatok még július végéig beérkeznek.

Azokat a vállalkozásokat, amelyek megkezdték a felkészülést az Online Számla adatszolgáltatásra és beregisztráltak rendszerbe, nem szankcionálja a NAV, ha az adatok még augusztus előtt beérkeznek, tehát ebben a hónapban még lehetőség van az utólagos pótlásra, ha az azonnali beküldés még nem működőképes.

 A szankciómentes időszak a számlázó programoktól elvárt azonnali adatszolgáltatás kötelezettségének teljesítésére vonatkozik, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz.

Ez nagy segítség lehet azon vállalkozások számára, amelyek már megkezdték a felkészülést, de technikai nehézségekbe ütköztek a 2018. július 1-i éles indulás kivitelezésében és utolsó mentsvár azon vállalkozások számára, melyek még el sem kezdték a felkészülést. 

A Régens ügyfelei számára saját fejlesztésével, a VATapp integrációs alkalmazással biztosítja a jogszabályi megfelelőséget. Megoldásunk integrálható meglévő számlázó vagy nagyvállalati rendszerekhez, így gyors és megbízható megoldást nyújt a már meglévő pénzügyi folyamatok és szoftverek megváltozása nélkül.

Nincs még megoldása az Online Számla adatszolgáltatásra?

Kérjen tájékoztatást és ajánlatot szakértőinktől, akik segítenek időben felkészíteni vállalkozását a jogszabályi megfelelőségre!

Vida Melinda

Régen VATapp

Forrás: NAV