A nélkülözhetetlen felhőszolgáltatások

2022. ápr. 12.

A gyorsan változó piaci környezetben a felhőszolgáltatás nyújthat hatékony és biztonságos működést egy vállalkozás számára. A recept egyszerű, az optimális felhőstratégia kialakításának feltétele a tudatos felkészülésben és hatékony megvalósításban rejlik. 

Egy kis bevezetés: Mit jelent a felhőszolgáltatás?

A felhő alapú rendszerek alapja az internet. A felhő egy netes adattárhely, amikor egy fájlt feltöltünk, az olyan, mintha egy könyvet helyeznénk a megfelelő polcra.
A felhőszolgáltatások lényege, hogy az adatokat nem kell helyhez kötött szervereken, gépeken tárolni, minden a felhőben van, azaz internetkapcsolat ellenében bármikor és bárhonnan elérhető. Olyan számítástechnikai szolgáltatások összessége, mint például: a tárolás, a hálózatkezelés, a kiszolgálók, az elemzés, a szoftverek stb. 

Ismerje meg CustomRs Cloud ajánlatunkat, most kedvezménnyel az Öné lehet! 

A felhőszolgáltatás előnyei – címszavakban megmutatjuk: 

 • Nem helyhez kötöttek: A felhőszolgáltatások egyik nagy előnye, hogy bárhonnan elérhetőek.
 • Nem igényelnek fizikai jelenlétet: Nem szükséges nekik hely, ahol tároljuk őket, így a szokványos módon nem kell őket működtetni sem.
 • Költséghatékonyak: Hisz nincs folyamatosan megjelenő működési költség. Csak a felhasznált felhőszolgáltatásokért fizet, így csökkentheti üzemeltetési költségeit, hatékonyabban működtetheti infrastruktúráját.
 • Biztonságosak: A felhőszolgáltatásokba az alap biztonsági beállítások mellett további extra biztonságot nyújtó lehetőségek is beépíthetők.
 • Gyorsak: A felhőszolgáltatások percek leforgása alatt nagy mennyiségű, a adott feladatokhoz kötődő erőforrást tudnak hasznosítani.
 • Használatuk könnyű: A legtöbb felhőszolgáltatás felhasználóbarát platformmal rendelkezik.
 • Megbízható teljesítménnyel működnek: A felhő alapú szolgáltatások megbízhatóak. Megkönnyíti és olcsóbbá teszi az adatok biztonsági mentését, a vészhelyreállítást és a folyamatos üzletmenet biztosítását, mivel az adatok több redundáns helyre tükrözhetők a felhőszolgáltató hálózatában.
 • Tárhelyük bővíthető: Ingyenesen vagy csomagvásárlással.
 • Az adatvesztés esélye elenyésző: A beépített extra védelem miatt, és az eszköz „fizikális” valósága sem jelenthet veszélyt.
 • Segítik az együttműködést: Munkahelyi együttműködéshez szükséges infrastrukturális hátteret maximálisan biztosítja.
 • Könnyedén alkalmazkodnak a változásokhoz: a helyi rendszerekkel szemben sokkal nagyobb rugalmasságot biztosítanak. Gyorsan, rugalmasan átméretezhető infrastruktúra, üzleti igényei szerint.
 • Rendszergazdák számára kevesebb napi rutinfeladat: Egy felhő alapú szolgáltatás esetében időt és energiát lehet spórolni számukra.
 • Fenntarthatók: nem igényelnek fizikai helyeket, kevesebb a szén-dioxid kibocsájtásuk, nincs papaírhasználat, támogatja az otthoni munkavégzést. 

Megéri?

A felhő alapú munkavégzés hazánkban is egyre népszerűbb, de kevés vállalkozás működik tudatos és szervezett felhőstratégia alapján. A számos előnye miatt, mind maga a felhő, mind pedig az ehhez kapcsolódó szolgáltatások lesznek a jövő, ezért érdemes mielőbb a „felhőbe költöztetni” vállalkozásunkat.

A Régens szoftvereink mellé választható Cloud szolgáltatásunk, amely nem csak a vámfolyamatok informatikai támogatását tartalmazza, de a szoftver, ügyféltámogatás, infrastruktúra és IT üzemeltetést, támogatást is.

Keressen minket bizalommal IDE kattintva!

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.