content_list

 • Hol tart most a logisztikai ágazat digitalizációja?

  Hol tart most a logisztikai ágazat digitalizációja?

  Tavaly decemberben megjelent a Deutche Telekom jelentése, melyben azt vizsgálta hol tart a német logisztikai ágazat digitalizáltsága. Több mint 2000 németországi vállalkozás bevonásával készült a jelentés, mely több érdekes információval is szolgált.  

  More   
   
 • Milyen változásokat hozhat a BUD Cargo City megnyitása?

  Milyen változásokat hozhat a BUD Cargo City megnyitása?

  Azzal, hogy megérkezett az első óriásgép a BUD Cargo City-be, hivatalosan is megkezdte működését a repülőtéren a logisztikai központ. A komplexumban nagy mértékben megnőtt a légiáru fogadásának a kapacitása, hiszen 250 000 tonna teherárut tud majd fogadni a raktárakat és irodákat is tartalmazó központ.

  More   
   
 • Folyamatoptimalizálás integrációs megoldások segítségével

  Folyamatoptimalizálás integrációs megoldások segítségével

  Napjainkban mind a vámszakmai, mind egyéb területeken egyre számottevőbb problémát jelent a megfelelő szakképzett munkaerő megtalálása és megtartása, ezért is kulcsfontosságú, hogy különböző informatikai megoldásokkal támogassuk a napi munkavégzést.

  More   
   
 • Hogyan álljunk neki a vám-árunyilatkozat utólagos módosításához?

  Hogyan álljunk neki a vám-árunyilatkozat utólagos módosításához?

  A vám-árunyilatkozatok utólagos módosítása sok esetben nem bizonyul egyszerű feladatnak, pedig az alapvámeljárás módosítása révén a Gazdálkodóknak lehetősége nyílhat a már befizetett vámok utólagos visszaigénylésére.

  More   
   
 • Hogyan egyszerűsítheti kommunikációját az egyszeri vámkezelési megbízások területén?

  Hogyan egyszerűsítheti kommunikációját az egyszeri vámkezelési megbízások területén?

  Az egyszeri vámkezelési megbízások kitöltése és feldolgozása sokszor bonyolult és időigényes feladatot jelent mind a megrendelő, mind a vámügynök számára. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

  More   
   
 • Számlázóválasztás mesterfokon

  Számlázóválasztás mesterfokon

  Kezdő vállalkozásként igencsak komoly kihívást jelent a tökéletes számlázó program kiválasztása, a rendkívül színes és változatos paletta nem könnyíti meg az eligazodást a számlázó programok nehezen összehasonlítható világában. Ahhoz, hogy egy vállalkozás megtalálja a hozzá leginkább passzoló és igényeihez mérten a legalkalmasabb megoldást, egyidejűleg több szempontot szükséges figyelembe venni. 

  More   
   
 • Elektronikus vámkezelés - segítünk a regisztrációtól a bejelentésig

  Elektronikus vámkezelés - segítünk a regisztrációtól a bejelentésig

  A Régens Zrt. segít eligazodni a vámvilágban. Alábbi tájékoztatónkban segítséget kaphat a VPID szám igényléstől a Külső Kommunikációs Központban történő regisztráción át a vámárunyilatkozat kitöltésig a teljes ügyintézésre vonatkozóan.

  More   
   
 • Az AWS felhőszolgáltatás előnyei a KKV szektorban

  Az AWS felhőszolgáltatás előnyei a KKV szektorban

  Miért tér át megannyi vállalat manapság a felhőszolgáltatásra?  Miért váltanánk, ha évek óta stabilan és probléma nélkül működik cégünk?  Milyen méret felett kifizetődő a felhő vagy hibrid infrastruktúra használata? Milyen költségek (megtakarítása) állíthatók szembe az esetleges felhőszolgáltatás költségeivel? 

  More   
   
 • 4051 F42 eljárás a gyakorlatban

  4051 F42 eljárás a gyakorlatban

  Az aktív feldolgozási eljárásból eredő feldolgozott termékek szabad forgalomba bocsátásának speciális szabályairól kiadott tájékoztatás 2018. február 1-től írja elő az UVK 85-86. cikkében foglaltak megadott szabályok szerinti alkalmazását. A megváltozott szabályok alkalmazásának gyakorlatba ültetése számos kérdést vethet fel, az árunyilatkozat adatainak helyes megadásától egészen a gyártott termék vámkezelésének lezárásáig. Az alábbiakban az alkalmazás legfontosabb szabályait és tapasztalatainkat kívánjuk egy csokorba gyűjteni.

  More   
   
 • IT hit of 2018

  IT hit of 2018

  At our company, 2018 was the year of the spread of new IT services and the expansion of our service portfolio. Therefore, outstanding attention has been paid to our on-call IT service, which has become a popular service for many of our Customers over the past period.

  More