VIII. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia

 

Helyszín: Hotel Lycium (Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

Időpont: 2020. március 26. - 2020. március 27.

A VJASZSZ idén 8. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Adó- és Vámkonferenciát Debrecenben.

A konferencia plenáris ülése az online számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos legfrissebb tájékoztatással kezdődik, majd ezt követően a résztvevők megismerhetik az online adatok tükrében végzett ellenőrzéseket, illetve bemutatásra kerül az „Azonnali fizetési rendszer bevezetése Magyarországon” című projekt.

A vám és jövedéki aktualitások mellett betekintés nyerhető abba is, hogy a konferencián résztvevő országoknak milyen új vámszakmai, jövedéki és növényegészségügyi kihívásokkal kell szembenézniük.

A konferencia másnapi előadásaiból a résztvevők megismerhetik a közösségen belüli kiszállítás feltételei mellett a közvetett vámjogi képviselők számlázási szabályait, valamint az e-BTI bevezetésének tapasztalatait. Az Egyesült Királyság Nagykövetségének tájékoztatásából kiderül, hogy várhatóan hogyan alakul majd az Egyesült Királyság és az EU között kereskedelem.

A jövedéki szekcióülésen résztvevők egy szakmai kerekasztal megbeszélés keretében a NAV képviselőivel megtárgyalják az új jövedéki törvény bevezetésének eddigi előnyeit és hátrányait, a gyakorlati tapasztalatokat és a jogszabálymódosító javaslatokat.

A vám szekcióülésen az e-AEO bevezetésének tapasztalatai mellett szó lesz a rendszer informatikai kihívásairól is, melynek keretében az előadók segítséget nyújtanak az új rendszer használatához az AEO engedéllyel rendelkező gazdálkodók/képviselők számára. A résztvevők megismerhetik továbbá, hogy az országban elsőként kiadásra kerülő tagállami határokon átnyúló központi vámkezelési engedélyezési eljárás milyen kihívások elé állította az engedélyest és a vámhatóságot.
 

Jelentkezési határidő: 2020. március 18.
 

Kapcsolódó dokumentumok: