Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó 2021.november 18-19

structure-content-event-time 2021. November 4. - 2021. November 19.

A konferencia első napján tájékoztatást kapnak a résztvevők arról, hogy a pandémia milyen hatással van a költségvetésre és a gazdaságra, illetve hogyan alakul a magyar gazdaság versenyképessége.
Megismerhetik a résztvevők, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hogyan kezeli a hozzá beérkező adatokat, információkat, milyen szerepe van a beérkező adatoknak az ellenőrzésben.

A jövő évi adóváltozások mellett tájékoztatást kapnak a vámszakmai és rendészeti aktualitásokról is.
A délutáni kerekasztal megbeszélésen a jövedéki adóigazgatás megyei tapasztalatai mellett szó lesz a BiReg rendszer bevezetéséről és az elmúlt időszak tapasztalatairól, illetve a jövőben bevezetésre kerülő elektronikus fuvarlevélről.
A konferencia másnapján friss vámszakmai híreket hallhatnak a résztvevők online Brüsszelből, majd megismertetjük a 2021. évi vámszakmai eredményeket és a jövő évi vámszakmai kihívásokat.


A vám szakmai szekcióülésen az előadók a prezentációjukkal segítséget nyújtanak a vámjogi képviselők felelőssége és kockázatviselés csökkentése tekintetében, tájékoztatást adnak a legfrissebb szellemi tulajdonjogvédelmi szabályokról, valamint a vámjogi képviseleti szabályok bejelentéséről. 
A jövedéki és adó szakmai szekcióülésen a jövő évi aktualitások mellett a programban szereplő jövedéki szakmai témakörök megbeszélésére kerül sor.


Vámügynök, vámtanácsadó résztvevők számára adható kreditpont: 5 pont  (engedélyeztetés alatt)
Az 5 kreditpont igazolás feltétele a második napi vámszakmai előadásokon történő részvétel.

Jelentkezés, további információ ezen a linken:

https://vjaszsz.hu/soproni-vamszakmai-napok-es-uzletember-talalkozo-2021-november-18-19/

 

forrás: VJASZSZ