Felhőbiztonság fontossága napjainkban

2022/03/05

A biztonság kérdésköre a felhő alapú szolgáltatások esetén is folyamatosan aktuális, a naprakész informatikai biztonsági ismeretek elengedhetetlenek egy maximális hatékonyságú infrastrukturális háttér biztosításához.  
Munkatársaink az idei évben is részt vettek az egynapos Amazon Web Services konferencián és kiálltáson, amely nagyon hasznosnak bizonyult.

Beszámolójuk alapján mozgalmas volt a nap, több ezer résztvevő, számos kiállítás és konferencia fogadta őket. A kiállítótérben az AWS újdonságaiból kaptak betekintést, illetve bemutatkoztak partnereik is. Leginkább számunkra azok az interaktív szemináriumok voltak érdekesek és fontosak, ahol új információkkal és tudással találkozhattak a felhő IT biztonság témában. 


Mit is jelent az IT biztoság a felhő alapú szolgáltatások esetén?
A vállalati adatok megfelelő védelméhez biztonságos szolgáltató és megfelelő védelmi intézkedések szükségesek, ugyanakkor felelős felhasználói magatartás is elengedhetetlen.

Az informatikai biztonság nagyon összetett terület, így egy megfelelően kiválasztott és biztonságosnak ítélt felhőszolgáltatóval sokat nyerhetünk ezen a területen.
Mielőtt átköltöztetnék adatainkat a felhőbe, gondolkodjunk el új biztonsági technológiák alkalmazásán. A felhő alkalmazások elérésének biztosítására érdemes kidolgozni egy részletes adatelérési tervet.
A felhő számtalan biztonsági kockázatot rejthet, de a folyamatos fejlesztéseknek és az újabbnál újabb protokolloknak köszönhetően jóval kevésbé kockázatos, mint a vállalkozások saját informatikai rendszerei. Egy felhőszolgáltató sokkal naprakészebb, és az esetleges támadásokra is jóval gyorsabban reagál, igaz, a méretük miatt is, sokkal inkább a támadások kereszttüzében vannak. 


Egy megbízható szolgáltatóval növelhetjük a biztonsági szintünket, segíthet néhány kockázati tényező csökkentésében, és ezzel minimálisra redukálható a biztonsági kockázat vállaltunk IT működésében. 
 

 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.