34. Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó

 

structure-content-event-location HOTEL SOPRON**** (Sopron, Fövényverem u. 7.)

structure-content-event-time 2019. November 21. - 2019. November 22.

A konferencia első napján tájékoztatást kapunk arról, hogy milyen szerepe van a költségvetésnek a nemzeti versenyképességre, a nemzetközi áruforgalomnak az agrár- és élelmiszeriparra, valamint a szakképzett munkaerőnek a nemzetgazdaságra.
Egy új EU rendelet értelmében 2019. december 14-től változnak a harmadik országból származó növények és növényi termékek (ideértve a rakományok növényi eredetű csomagolását is) beléptetésének szabályai. Az előadásból kiderül, hogy ez milyen feladatot ró a hatóságra, illetve milyen kötelezettséget jelent az ügyfelek számára. A digitális ellenőrzés kihívásai mellett tájékoztatást kapunk a jövő év legfontosabb adóváltozásairól, az EKAER, a vám és jövedéki szakmai aktualitásokról.

A délutáni kerekasztal megbeszélésen pedig szó lesz az adóigazgatás modernizálásának megyei tapasztalatai mellett arról is, hogy a valós idejű kommunikáció hogyan tudja segíteni a vám és logisztikai szakterületen dolgozók munkáját, illetve milyen vámszakmai kihívásokkal kell szembenéznünk az e-kereskedelem területén.
A konferencia másnapján megismerhetjük az adó- és a vámigazgatási eljárás szabályainak új irányait, valamint az e-AEO és az e-BTI bevezetésének tapasztalatait, illetve az E-kereskedelem vámszakmai kihívásait.

A jövedéki szakterületi konzultáción a jövedék engedélyezéssel, biztosítékkezeléssel, adatszolgáltatással és ellenőrzési tapasztalatokkal, valamint a mulasztási bírságokkal foglalkozunk részletesebben.

A vám szakterületi konzultáción a NAV és a Pénzügyminisztérium illetékes munkatársaival közösen megvizsgáljuk a vámigazgatási bírság, mint szankciórendszer alapelveinek változtatási lehetőségeit. A származási szabályok, az utólagos ellenőrzések, illetve ügyféli kockázatok mellett tájékoztatást kapunk a 2020-tól hatályba lépő új INCOTERMS-ről is, mely fontos információt jelent a vám és a logisztikai szakterületen dolgozók számára.

Az esemény részletes programtervét és jelentkezési lapját honlapunkról is letöltheti.

Forrás: VJASZSZ