NLV Klub Webinár: Az október 1-től érvényes EU-s karbonvám jelentési kötelezettségről és részletszabályok az EPR rendszerről

structure-content-event-location Online Zoom

structure-content-event-time 2023. September 11.

Az Európai Unió az éghajlatváltozás elleni közdelem részeként elfogadta az importáruk karbonintenzitásást ellensúlyozó mechanizmus létrehozásáról szóló EU rendelet (CBAM rendelet), amelynek egyes rendelkezéseit már 2023. október 1-jétől alkalmazni kell. Ettől az időponttól kezdődő átmeneti időszakban egy negyedéves jelentéstételi kötelezettség veszi kezdetét.

A CBAM rendeleten kívül a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjaja bemutatja a Kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) rendszert. Július 1-je óta jelentősen átalakultak a magyar hulladékgazdasági szabályok. Az Európai Unió hulladékpolitikájának egyik vezérgondolata, hogy az egyes termékek életciklusa végén szükséges hulladékkezelési költségeit a gyártók, termelők valamint az importőrök fizessék meg. Ez lenne a kiterjesztett gyártói felelősség. A webináriumon kitérnek az EPR rendszer gyakorlati részleteire. 

Időpont: 2023.09.25. 10:00-12:30

Helyszín: Online Zoom

Regisztráció az eseményre.