Közelgő események, amiket nagyon várunk!

2023/21/03

Mindig izgatottan várjuk amikor egy partnerünk eseményére vagyunk hivatalosak vagy egy szövetség programot szervez. Az elkövetkező hónapokban is lesz hova ellátogatni, lesz mit tanulni.

 

WEBINÁRIUM | Magyar vámbírság VS Uniós Vámkódex

Előadásukon a VJASZSZ főtitkára és az RSM vámüzletág vezetője vitatja meg a magyar Vámtörvény vámigazgatási bírságra vonatkozó rendelkezéseit, kitérve a beszélgetésben az előzetes döntéshozatali eljárás kérdéseire.

Az RSM vámtanácsadóinak állaspontja szerint a vámhiányos vámigazgatási bírság kiszabásának jelenlegi gyakorlata méltánytalan, mely aránytalan szankciók alkalmazását teszi lehetővé, rombolva ezzel annak esélyét, hogy az EU-n belül minél több gazdálkodó válassza Magyarországot olyan helyszínnek, ahol a vámfolyamatait bonyolítsa. Előadásukon Szepesi Sándor, a VJASZSZ elnöke és Falcsik István, az RSM Hungary Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágvezetője tárja fel a magyar vámügyi szabályozás problémáit.

Tematika:

  • a vámigazgatási bírsággal kapcsolatos ítélkezési gyakorlat  
  • a vámhiányos bírságot érintő előzetes döntéshozatali eljárás 
  • kapcsolódó vámjogi aktualitások 2023-ban 

Időpont: 2023. március 22. 13:00-14:00

További információk ezen a linken.

Tavaszi Konferencia az MVSZ szervezésében

Az MVSZ 2023. április 14-15. között Egerben a Hotel Eger Park Szállóban rendezi meg hagyományos tavaszi vámkonferenciáját, a programon való személyes és online részvétel együttes lehetőségének biztosítása mellett. A konferencián a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő legaktuálisabb témákról adnak majd aktuális tájékoztatást.

Kiemelt témáik a teljesség igénye nélkül:

  • Adópolitikai aktualitások
  • Vámunió reformja
  • Vámszakmai aktualitások 2023
  • Váminformatikai fejlesztések vámszakmai és informatikai szempontból

További információk ezen a linken megtalálhatóak!

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.