A hatékony távmunka érdekében fejleszt a legtöbb cég

2022/16/08

Akár hetente néhány napot vagy teljes munkaidőben dolgozunk otthonról, fontos, hogy olyan helyet alakítsunk ki, amely elválasztja egymástól a munkát és a magánéletet. Ugyanilyen fontos, hogy a munkaállomás teljesen fel legyen szerelve a megfelelő informatikai eszközökkel, kiegészítőkkel, hogy kényelmesebbé tegyék a napot.

Az idei első félévben jelentősen, 47-ről 62 százalékra emelkedett azoknak az alkalmazottaknak az aránya, akik rendszeresen használnak számítógépet. Ez a növekedés pedig különösen a 2 milliárd forint alatti árbevétellel rendelkező, a közép-, illetve nyugat-magyarországi, valamint az ipar, illetve a kereskedelmi ágazatokban tevékenykedő vállalatoknak köszönhető. Hasonlóképpen egyre több, közel minden második munkavállaló használ valamilyen hordozható informatikai eszközt.


Az otthoni munkavégzés érdekében végzett vállalati fejlesztések közül, egyre több cég fektet a dolgozók okoseszközökkel való ellátásába - derült ki a K&H innovációs indexből*. 


A kereskedelem és a szolgáltatás területén például a cégek több mint 40 százaléka mondta azt, hogy a munkatársak több mint 70 százaléka el van látva ilyenekkel. Ezzel párhuzamosan megugrott azoknak az aránya is az előző félévhez képest, akik használnak rendszeresen internetet a munkájukhoz, így 2022 első félévében az alkalmazottak kétharmada tesz már így. 


Az elmúlt években több különböző gyártó termékeit is kipróbáltuk - mivel 2020-ban jelentősen megnövekedett az igény az informatikai eszközök beszerzésére-, így biztosítani tudjuk a távoli munkavégzést. Hogy mi mit használunk és mit ajánlunk, erre a kérdésre szívesen válaszolunk.
 

 

* A felmérést a K&H megbízásából az Impetus Research végezte, telefonos adatfelvétellel. A kutatás keretében 360, a magyar magánszektor 32 ezer vállalatát reprezentáló, 300 millió forintot meghaladó árbevételű cég nyilatkozott az innovációs, digitális lépéseikről és terveikről. Az adatfelvétel 2022. március 28 – április 19. között történt.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.