Event manager

Az Event manager modul egy olyan üzleti logikát tartalmazó alkalmazás, mely az előre definiált események bekövetkezésekor egy meghatározott csatornán (SMS és/vagy e-mail) üzenetet továbbít a címzettekhez az előre meghatározott paraméterekkel.

Az eseménykezelő alkalmazás a vámtevékenységhez kapcsolódó értesítések automatikus küldésével a napi operatív munkavégzésben egy olyan támogató eszköz, mely segítségével a adminisztratív feladatok és az azokra fordított idő csökkenthető, a szükséges értesítések a lehető leghamarabb jutnak el a értesítendő félhez.

Ilyen előre definiált esemény lehet például az elektronikus határozat feldolgozása, melyhez rendelten automatikus értesítési rendet állíthatunk be: e-mail üzenetet küldhet a rendszer meghatározott Kollégáknak, vagy akár az Ügyfél számára, melynek csatolmányaként szerepelhet maga a dokumentum is.

 

Miért válassza a  Custom[R]s Event Managert?

  •  automatizált értesítések
  •  kevesebb adminisztráció, időhatékonyság
  •  vámokmányok egyszerű megosztása, papírmentesen
  •  folyamatos monitorozás, azonnali értesítés

Funkciók

Esemény Leírás
Kommunikációhoz kapcsolódó események
Leálló kommunikáció Amennyiben a kommunikációs szolgáltatás megáll, ennek tényéről SMS vagy e-mail értesítés megküldése a megjelölt munkatársnak.
Hibára futott üzenetek Amikor az üzenet-feldolgozás során a vámhivataltól kapott elektronikus válaszüzenet sikertelen, értesítés küldése a megjelölt munkatárs számára.
Kommunikációs web-szolgáltatás hiba Értesítés a vámhivatal rendszeréhez történő sikertelen kapcsolódásról vagy az üzenetkezelés közben történt hibáról.
NCTS indításhoz kapcsolódó események
NCTS indítás – Áruátengedés (TrKO küldéssel) NCTS indítás IE29 Áruátengedés megtörtént üzenetének megérkezésére vonatkozó értesítés (az e-mail üzenet csatolmányaként továbbítható az árutovábbítási kísérő okmány)
NCTS indítás – Lejáró érkeztetési határidő  A „Nem mentesített indítások” időzített tennivaló alapján értesítés küldése partnernek, vagy munkatársaknak a lejáró határidőre vonatkozóan.
Import vámkezeléshez kapcsolódó események
EV – AIS: kiadható Import árunyilatkozat esetén értesítés a Kiadható válaszüzenet feldolgozásáról szóló értesítés
EV – AIS: Elektronikus határozat Import árunyilatkozat esetén az Elektronikus határozat megérkezéséről szóló értesítés (az e-mail üzenet csatolmányaként továbbítható a határozat pdf állomány)
Helyi nyilvántartás – Áruátengedés A helyi vámkezelési nyilvántartásba vétel tényéről szóló értesítés, az áruátengedési dokumentum továbbításával.
Átmeneti megőrzés - kivezetés Átmeneti megőrzés nyilvántartás kivezetéséről szóló értesítés
Export vámkezeléshez kapcsolódó események
EV – AES: Áruátengedés (KKO küldéssel) Elektronikus kiviteli eljárásban értesítés az Áruátengedés üzenet feldolgozásáról (az e-mail üzenet csatolmányaként továbbítható a KKO okmány)
EV – AES: Kiléptetési igazolás  Elektronikus kiviteli eljárásban értesítés a Kiléptetési igazolás feldolgozásáról (az e-mail üzenet csatolmányaként továbbítható a Kiléptetési igazolás okmány)
Egyedi értesítések

Az általános értesítők mellett az alkalmazás rugalmasan igazítható Ügyfeleink elképzeléseihez, egyedi folyamataik szerinti értesítési rend alakítható ki.

Ilyen egyedi folyamat lehet az interfésszel támogatott funkciók monitorozása, automatizált folyamatok státusz jelentése és minden a vámfolyamat valamely lépéséhez kötött értesítés továbbítása