Blog-Image

Alaprendszer – Biztos alapok a vámkezeléshez!

EV okmány

Egységes vámokmányok kezelése a lehető legegyszerűbb módon, hiszen programunk alapértelmezésekkel, kisegítő lehetőségekkel támogatja a kitöltést, összefüggés ellenőrzéssel segíti a hibamentességet.

Nyomtatványok, melyek a munka adminisztráláshoz elengedhetetlenek:

Mindig pontos, valós idejű nyilvántartás - vámletét mozgások, halasztott fizetési könnyítési bankgarancia, vagy készfizető kezesség nyomon követése

Utólagos módosítási kérelem – az import vagy export irányú vámkezelés utólagos módosítása elektronikusan elvégezhető.


Árutovábbítás

Normál és egyszerűsített eljárás támogatásával gyorsan, pár kattintással elvégezhető a szállítmány indítása vagy érkeztetése.

TC31/TC33 vagy TC32 garanciajegyek kezelése, szállított árukra felmerülő vámteher nyilvántartás vezetése automatikusan, több szereplős kontroll folyamat.

Idő az pénz! A rendszer figyeli Ön helyett a bemutatási határidőt, a felhasznált vámzárakat, az engedélyezett áruhelyeket, a felhasználható bankgarancia összeget.


Átmeneti megőrzési nyilvántartás

Ha akarja Ön helyett dolgozik: a szállítmány felszabadításától a vámkezelés elvégzésig automatikus az adatáramlás.

Több telephelyet kíván kijelölni átmeneti megőrzési létesítményként? Engedélyezett áruhelykódonként vezetett nyilvántartással könnyedén biztosítható a hatóság felé a tájékoztatás.

Átmeneti megőrzési létesítmények között árumozgatás.


Alapbizonylatok

De mi van a vámokmány kiállítása előtt? - számla adatok precíz nyilvántartását teszi lehetővé az Alapbizonylatok funkció – cikkszintű kezeléssel.

Nyerjen időt! – az előrejelzett szállítmány (Pre Alert) adatokkal készüljön előre, így a szállítmány érkezése már nem jelenthet plusz munkát.


Új AIS/NIK

A nemzeti importrendszer korszerűsítésének (NIK) egyik legfontosabb eleme az átállás az Uniós Vámkódexhez kapcsolódó rendeletek, vagyis a felhatalmazáson alapuló jogi aktus és végrehajtási aktus – UVK-FJA és UVK-VA B. melléklete szerinti adatkövetelményekre – új Automatizált Import Rendszer

A modul támogatja

  • az alapeljárásokhoz,
  • az utólagos módosításokhoz
  • valamint az árunyilatkozat érvénytelenítéséhez kapcsolódó elektronikus üzenetváltásokat

Az árunyilatkozatok kitöltését számos funkció támogatja, mint pl.

Blog-Image

Választható modulok

BNYNY modul

Egyszerűsítés mesterfokon

A nyilatkozattevő nyilvántartás bejegyzéssel történő vámkezelés valóban egyszerűsítést jelent Önnek, ha a CustomRs-t választja.

A program figyel és átveszi Öntől a munkát!

Áruátengedés pár kattintással!


Vámraktári modul

I. és II. típusú vámraktári engedély (normál és egyszerűsített) nyilvántartására, akár logisztikai szolgáltatás részeként, akár termelés kiszolgálás céljából

vamraktar

Figyel Ön helyett!

Pontos készletnyilvántartás

  • FIFO elv szerint végezhető el a készletcsökkentés
  • Teljes számla vagy annak részvámkezelése is elvégezhető
  • Adott készletsorra végezhető el a kitárolás
  • Betárolási és
  • Kitárolási okmányok nyomtathatóak, vagy küldhetőek e-mailben akár automatikusan

VMI (Vendor Managed Inventory) raktár üzemeltetés a terv?

A teljes work-flow folyamat kialakításával az adatok konzisztenciája garantált.


Áfa raktár modul

Belföldi termékértékesítés adófizetés nélkül? A válasz: igen!

Áfa-raktári engedély birtokában jelentős mértékű Áfa és termékdíj csökkentésre vagy akár mentességre van lehetőség!

Kiknek lehet előnyös az Áfa-raktár?

Mivel azonban az adóraktár a vámhatóság által adóraktározási eljárás céljára engedélyezett raktár, így sok gazdálkodó idegenkedik a létesítménytől, még ha a cash-flow szempontjából a modell alkalmazás kedvező is lenne számára.

Azonban egy jól kialakított, integrált és automatizált folyamattal az adóraktári adminisztráció és nyilvántartás minimalizálható, és mindezek mellett a törvényi előírásoknak megfelelően dokumentálható nyilvántartás is létrehozható.

CustomRs rendszer ÁFA-raktári modulja miben tudja támogatni az Ön vállalkozását?

Quote

A napi több száz Áfa-raktári készletmozgás könyvelése és dokumentálása elképzelhetetlen lett volna a Régens Áfa-raktári moduljára illesztett raktári adatintegráció, és NAV felé történő bejelentési kötelezettség automatizálása nélkül.

Hegyi Tamás Vámkapu Zrt.

Standard interfész modul

Interfész modulunk segítséget nyújt az elektronikusan rendelkezésre álló adatok egyszerű és gyors betöltéséhez.

Legyen akár cikk, partner vagy számla adat, egy mozdulattal előkészítésre kerül, így Ön az adatrögzítés helyett a szakmai feladataira koncentrálhat.


Automatikus értesítés modul

A digitális jobb kezed tájékoztató e-mailt vagy akár sms-t küld helyetted. Így biztosan nem felejted el, az értesítő e-mail küldést.

Kinek milyen értesítésre van szüksége, rugalmasan beállíthatóak az alábbi paraméterek

Milyen értesítéseket tud küldeni? Íme egy-egy példa:


Gyártási modul

Legyen szó meghatározott célú felhasználási engedélyről vagy aktív feldolgozás engedélyről, programunk teljeskörűen, precízen nyújt támogatást.

Táblázatok nélkül? A nyilvántartás naprakész kezelése akár teljesen automatikusan.

Téves vámeljárás alá vonás? A vámhivatali tevékenységi engedélyben meghatározott árukör ellenőrzése mellett végezhető el a vámkezelés egyszerűsített eljárásban.

Termelésirányítási rendszerrel összhangban képes kezelni a gyártáshoz felhasznált alapanyagok fogyását, a gyártott félkész vagy késztermék készletre vételét. Mivel ez nem vámügyintézői kompetencia, így ezek akár integráltan, automatikusan történhetnek.

Az elszámolásra alkalmas vámeljárások automatikusan csökkentik a készletet, előkészítve a háttérben a vámhivatal felé leadandó elszámolási kimutatást.

vamraktar

Elszámolás az igényekhez igazítva! Vámhivatal vagy akár a gyártási tevékenység szükségessé teheti az elszámolási módszertan korrigálását. A modulhoz kapcsolódó paraméterek hozzád igazodnak, vagy ha mégsem, hát hozzád igazítjuk.


CSEV (Csökkentett adattartalmú árunyilatkozat) modul

Az Európai Unióban 2021. július 1-jével megszűnt a kis értékű küldemények áfamentességi értékhatára. Ezért az Európai Unióba érkező minden egyes küldeményre vám-árunyilatkozatot kell benyújtani.

A vámmentes áruk 150 eurós értékhatárig történő vámkezelése csökkentett adattartalmú árunyilatkozaton (H7) keresztül történhet az eVám rendszerben.

Tömeges mennyiség? Alapvető funkciója a modulnak, hogy a több száz csomag információkat importálni lehessen a programba. (csv vagy API -n keresztül)

Áfabevallási és befizetési módok támogatása

Új üzleti lehetőség van a láthatáron? A program biztosan végzi a dolgát, akár havi több millió csomagküldemény vámkezeléséről is lenne szó.

Quote

A Régens Zrt.-vel a 2021-es évben az e-kereskedelem bevezetése kapcsán kezdtünk dolgozni. A rendszer szintű fejlesztésben segítették a munkánkat. A Ghibliben az új piaci helyzet kialakításánál nagy segítségükre voltak integrált, modern rendszerükkel. A folyamatban lévő fejlesztések is az egyedi elvárásainknak megfelelően zajlanak.

Szabó Zoltán Ghibli Kft.

Report Manager modul

Tudatosság, Tervezhetőség – üzleti tervezés alapja a megfelelő adat

Táblázatok gyártása helyett nyerje ki a szükséges adatokat a halmazból.

A kimutatás tervezése az Ön feladata, a többit a modul végzi Ön helyett

A modullal kapcsolatos további információkért látogasson el weboldalunkra.


INTRASTAT modul

A magyar adószámmal rendelkező vállalkozásokat, amelyek EU-tagállamból terméket hoznak be vagy oda terméket visznek ki (meghatározott küszöbérték felett) havonta elektronikus adatszolgáltatási kötelezettség terheli.

A termékimport illetve termékértékesítéshez kapcsolódó számla adatok alapján a program könnyedén elkészíti a leadandó statisztikai adatállományt.

Blog-Image

Választható szolgáltatások

Adatintegráció - A jelen munkaerője

Az adatintegráció kényelmet, pontosságot és időt jelent Ön számára!

  • Pénzügyi rendszer felé továbbítja a közterhek fizetéséről szóló határozatot
  • Visszacsatolás a befizetés tényéről
  • Kapcsolattartás a pontos készlet eléréséhez
  • Eltérés kezelés
  • Automatikus szabad forgalomba helyezés
  • Vámhivatali dokumentumok automatikus digitális archiválása

Így szakemberei valóban a minőségi munkával foglalkozhatnak!


Személyre szabott funkció

Nem találta meg a megfelelő modult?

Egyedi folyamatokhoz igazítjuk programunkat, az Ön igényei szerint új funkciókkal bővítjük azt, hogy biztosítsuk a napi munkafolyamatok gördülékenységét.