2018 IT slágere

2018. dec. 17.

2018 az új IT szolgáltatások felfutásának, a szolgáltatási portfólió bővülésének éve volt cégünknél.

Így kimagasló érdeklődés mutatkozott az IT ügyelet iránt, amely számos Ügyfelünk kedvelt szolgáltatásává vált az elmúlt időszakban.

IT biztonság

Alábbi cikkünkben szeretnénk összegezni azokat a szempontokat, amelyek alapján ügyfeleink az IT (információtechnológiai és programtechnikai) ügyelet bevezetése mellett döntöttek:

Biztonság

A szolgáltatás kapcsán megkérdezettek egyértelműen a biztonságot és működésfolytonosságot emelték ki legfőbb szempontokként, amikor a szolgáltatás kiszervezés okait firtattuk. Sokkal nagyobb mértékben érzik védve magukat egy váratlanul felmerült problémával szemben, ha rendelkezésre áll egy szakértői csapat, aki a megfelelő kompetencia birtokában azonnal el tudja kezdeni a problémák elhárítását, kellemetlen percektől megóvva így az ügyfeleket.

Így minimalizálható a nem tervezett leállások időtartama, továbbá nagyobb biztonsággal tudnak vállalni akár a standard munkaidőt is meghaladó feladatteljesítést.

Rugalmasság

A rugalmasságot, mint szempontot főleg annak az ügyfélkörnek tagjai említették meg, akiknél a felhő infrastruktúra már a vállalati környezet szerves része volt, és akiknél minél jobban szeretnék kiaknázni az ezen technológia által nyújtott lehetőségeket.

Manapság egyre elterjedtebb az otthoni munkavégzés is (home office). Jellemzően egy logisztikai vagy vámügyintézőnek is vannak olyan feladatai, amelyeket otthonról is el tud végezni a megfelelő eszközök, szolgáltatások elérhetőségével. Például megnövekedett 'backlog' (kitöltetlen okmány) esetén, egy vámügyintéző otthonról is végezhet okmánytöltést túlórában, illetve egy túl későn, vagy túl korán érkező közúti járathoz otthonról is kérhető 'nyitási kérelem' a bent lévő raktári dolgozók közreműködésével.

Ezekben az esetekben is nagy segítséget nyújthat a technológiai és szoftvertechnikai ügyeleti szolgáltatásunk, hiszen ha bármely technikai oknál is fogva nem sikerülne elérni a szükséges Cloud környezetet, esetleg bejelentkezni az ún. távoli eléréssel, annak általában 2 lehetséges oka szokott előfordulni:

  • Probléma van az interneteléréssel

Ilyen esetben a Régens szakértője elsősorban telefonon tud segítséget nyújtani, esetleg alternatív elérést javasolni az ügyintéző számára.

  • Nem sikerül elérni a felhőben futó szoftveralkalmazást

Amennyiben van internetcsatlakozás a gépen, úgy az ügyintéző a Régens által nyújtott segédprogramon keresztül csatlakozást engedélyezhet Régens IT szakértője számára.

Stabilitás

Végül, de nem utolsó sorban a szolgáltatás hozzáférésének stabilitását is sok ügyfelünk megemlítette, mint fontos szempont, hiszen felgyorsult világunkban nélkülözhetetlen a folyamatosan működő és rendelkezésre álló informatikai rendszer.

A folyamatos működést számos probléma gátolhatja, a kliens gép problémától az adatbázisproblémán keresztül a teljes szerverösszeomlásig. A stabilitás fenntartásának érdekében a lehető legtöbb eshetőségre fel kell készülni.

Cégünknél a probléma megelőzésében hiszünk, úgy gondoljuk, mindig kell egy jó katasztrófaterv, amelyet bizonyos időközökben ellenőrizni, felülvizsgálni szükséges. A rendszereinkre leselkedő veszélyek sokrétűek, ezért egy jó katasztrófatervnek a humán háttéren kívül ki kell terjednie a teljes infrastruktúrára (akár kliens vagy szerver oldalon keletkezik a probléma), valamint le kell fednie a teljes eljárásrendet és a működési folyamatokat.

IT ügyeletünk megfelelő mentési és visszaállási stratégiával kiegészülve tud igazán ütőképes megoldás lenni, amelynek fontosságára szeretnénk felhívni figyelmüket majd egy később megjelenő cikkünkben.

 
 
Ha szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését, lépjen kapcsoaltba velünk.
 
 
 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.