Lekérdezhetők az online pénztárgépek egyszerűsített számlái

2021/22/10

Tájékoztatjuk, hogy 2021. október 2-től a NAV Online Számla rendszerből lekérdezhetők az online pénztárgépek adatszolgáltatásából származó, egyszerűsített számlák 3.0-ás XSD formátumban.

Az online pénztárgépi adatok áttöltődnek az Online Számla rendszerbe mindennap hajnalban, tehát naponta egyszer frissülnek. Ennek megfelelően mindig másnap reggel lehet számítani az új pénztárgépes egyszerűsített számlák megjelenésére. Az online pénztárgéppel kiállított, egyszerűsített számlák automatikusan konvertálódnak, majd betöltődnek az Online Számla szerinti 3.0-s XSD formátum alapján, így a kliens oldalon azok lekérdezésére automatikusan lehetőség nyílik külön fejlesztés nélkül.

Az áttöltés a 2021. október 1-jétől kiállított bizonylatokkal indul, amiket október 2-ától lehet lekérdezni az Online Számla rendszerből.

A Régens VATApp alkalmazása a Bejövő számlák modulon keresztül eddig is biztosította a NAV Online Számla rendszeréhez való integrációt a szállítói számlák letöltéséhez. A NAV új fejlesztése lehetővé teszi, hogy a továbbiakban ne csak a számlázóprogramokkal kiállított számlákat tudjuk letölteni a VATAppon keresztül, hanem a pénztárgépekkel kiállított egyszerűsített számlákat is.

forrás: https://onlineszamla.nav.gov.hu/home

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.