Ismered a VATapp alkalmazásunk kiegészítőit?

2021/ 20/10

Minden működő vállalkozásnak, egyéni vállalkozónak szüksége van egy olyan pénzügyi szoftvermegoldásra, amely megfelel a jelenlegi jogszabályi feltételeknek, de mindezen túl legyen könnyen használható, folyamatosan bővíthető, és megfelelő szakmai háttérrel a felmerülő problémák is azonnal kezelhetőek legyenek.

A VATapp ilyen megoldás, önálló alkalmazás, de lehet integrálni meglévő számlázó szoftverhez, legyen szó egyszerű vagy összetett nagyvállalati rendszerről.


A VATapp szoftverünk mellé, hasonlóan a többi saját megoldásainkhoz, kiegészítőket is kialakítottunk, ezzel is bővítve ügyfeleink lehetőségeit, szem előtt tartva az ő igényeiket.

 


Az egyik ilyen kiegészítő az Adatexport
Az adatexport célja, hogy a 2016. január 1-jétől kötelező szabályozásnak megfelelően kiegészítsd számlázóprogramod funkcióit az „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkcióval.
Ennek segítségével egy esetleges NAV ellenőrzés során a kiállított számlák egyszerűbben és gyorsabban áttekinthetőek, lekérdezhetőek.


Emellett elérhető még a Szállítói számla letöltő kiegészítő, amely egy automatizált megoldás a Bejövő (Saját) számlaadatok letöltéséhez.
A funkció teljesen automatizált módon vagy egyéni preferencia alapján lekérdezi a társaság számára kiállított szállítói számla adatokat a NAV Online Számla rendszeréből és adatbázisba menti azokat. Ezt követően, a megfelelő fájlformátumba konvertálva, könnyedén és gyorsan beolvasható a társasági egyedi ERP rendszerébe – könyvelő programjába. A megoldás nagymértékben megkönnyíti a napi adminisztrációt, hiszen segítségével a szállítói számlák ellenőrzése és könyvelése pillanatok alatt elvégezhető.


És nem szabad elfelejtkeznünk a ÁNYK 65M IMPORT kiegészítőről sem, amely gyakorlatileg egy belföldi összesítő jelentés (65M), amely egyszerűen, gyorsan, hatékonyan működik.
A jogszabályi változások generálták a fejlesztést, hisz használatával könnyen tudunk váltani automatikus nyomtatványkitöltésre.
Mivel az adatszolgáltatási kötelezettség a bejövő számlák esetében számlákként és beszállítókként összevontan, egy összesítő jelentéssel teljesítendő, manuális nyomtatványkitöltés esetén ez jelentősen megnöveli a pénzügyi osztályok adminisztrációs terheit.


Megoldásunk segítségével elfelejtheti a kézi nyomtatványkitöltést, és automatikusan beküldheti a szükséges jelentéseket.


 A következő blogunkban mutatunk még alkalmazásokat a pénzügyi területről!

 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.