Információk a NAV Online Számla 2.0 XML API átállásának ütemezésével kapcsolatban

2019/25/09
A 2.0-ás számlabejelentő interfész fejlesztési dokumentációja és sémái már megtalálhatóak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Online Számla rendszerének hivatalos oldalán.

A dokumentumok az alábbi linkről közvetlenül is elérhetőek:

https://onlineszamla.nav.gov.hu/dokumentaciok.

A 2.0-ás számlabejelentő interfész – a metrika lekérdező kényelmi szolgáltatást, valamint a figyelmeztető válaszüzenetek változásait kivéve – 2019.10.15. napjától lesz teljes funkcionalitással elérhető a teszt környezetben. A metrika lekérdezéshez és a figyelmeztető üzenetekhez kapcsolódó fejlesztés teszt környezeti elérhetőségének időpontjáról külön tájékoztatást teszünk közzé. A dokumentáció és a séma publikálását követően a rendszer 2.0-ás funkcionalitásai csak esetleges hibajavítás miatt módosulhatnak.

A 2.0 számlabejelentő interfész 2019 évben csak tesztkörnyezetben működik, az éles környezetben leghamarabbi használatbavétel 2020. február hónapra prognosztizálható. Ennek pontos időpontjáról a NAV tájékoztatást tesz közzé.

A 2.0 számlabejelentő interfész mindenki számára kötelező átállásának időpontja 2020.04.01. 00:00 óra. Ettől az időponttól kezdődően a korábbi verzió (1.1) szerinti adatszolgáltatás nem teljesíthető.

Forrás: NAV

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.