Összefoglaló 2019 első félévéről

2019/08/07

Lezárva az idei első félévet, szeretnénk visszatekinteni az elmúlt időszakra és összegyűjteni legfontosabb eredményeinket. Ügyfeleink munkájának minél szélesebb körű támogatásáért több új szolgáltatást is bevezettünk, meglévő szolgáltatásaink naprakészen tartása céljából pedig saját szervezésű programjaink mellett számos rendezvényen is részt vettünk.

Új megoldásaink és szolgáltatásaink

Fontosnak tartjuk, hogy rohanó világunk folyamatosan változó problémáira mindig naprakész megoldásokat nyújtsunk. Ehhez időről-időre új termékekkel és szolgáltatásokkal színesítjük megoldásaink palettáját, ahogy azt 2019 első félévében is tettük.

VATapp

A NAV Online Számla rendszerében rengeteg módosítást eszközöltek, amely VATapp termékünk folyamatos továbbfejlesztését követelte meg. Ügyfeleink igényeinek még teljesebb körű kiszolgálása érdekében egyrészt létrehoztuk az ÁNYK65M Import modult, amely a belföldi összesítő jelentés egyszerű, gyors és automatikus feltöltését teszi lehetővé. Másrészt külön figyelmet szenteltünk a jogszabályi megfelelőségnek is. Az így megalkotott új funkció, az Adatexport a NAV ellenőrzéseknél nyújt hatékony segítséget, ún. adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatást tesz lehetővé.

Távszámla

Elindítottuk Távszámla szolgáltatásunkat, amelynek segítségével a papír alapú számlák internetes továbbítását támogatjuk. A Távszámla portállal hosszú távon rengeteg nyomtatási- és postaköltség takarítható meg, így úgy gondoljuk, sikerült egy olyan portálmegoldást létrehoznunk, amely sokak munkáját támogatja.

e-VamP

A vámügynökök és ügyfeleik közötti kommunikáció megkönnyítésére és felgyorsítására hoztuk létre e-VamP alkalmazásunkat. Megoldásunkkal gyorsan, könnyedén kitölthetők és továbbíthatók az eseti vámkezelés megbízások. Emellett az alkalmazás biztosítja a vámügynök által előírt kötelezően megadandó rovatok ellenőrzését, továbbá a vámkezeléshez szükséges okmányok, képek feltöltését is.

Mesterséges intelligencia szolgáltatások

Az elmúlt félévben a korábbiaknál még nagyobb hangsúlyt fektettünk AI szolgáltatásainkra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy munkánk eredményeként csatlakoztunk a  Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Több folyamatban lévő fejlesztésünk is van a hangfelismerés, a képfelismerés és a szövegértelmezés területén, melyek közül szeretnénk kiemelni egyedi fejlesztésű, nagy pontosságú beszédfelismerő rendszerünket és képalapú keresőnket. AI fejlesztéseink nagy előnye, hogy igény alapján egyedi tanítással teljes mértékben ügyfeleinkre szabva, mindenféle speciális integrációs igényeket kielégítve szolgáltatjuk azokat. Bár még rengeteg továbbfejlesztés és egyéb feladatok állnak előttünk, örömünkre szolgál, hogy már most nagy sikereket értünk el egy ilyen meghatározó és innovatív területen.

Outsourcing szolgáltatások

Hogy növeljük jelenlétünket a külföldi piacokon is, megújítottuk outsourcing szolgáltatásainkat. Új weboldalunk modern felületén keresztül percek alatt megadhatja fejlesztői erőforrás igényeit és egyéni ajánlatot kérhet fejlesztői, informatikai és tanácsadási outsourcing szolgáltatásainkra.

Kiállítottunk a Transport Logistic kiállításon Münchenben

Ahhoz, hogy aktuális és leendő partnereinknek a legjobb szolgáltatást nyújthassuk, időről időre nemzetközi szinten is gyűjtünk tapasztalatot, melyre kiváló lehetőség volt a müncheni Transport Logistic kiállítás. A 2 évente megrendezésre kerülő nemzetközi szakmai rendezvényen kis számban képviselték hazánkat a cégek, így külön örömöt jelentett, hogy a több mint 2000 kiállító egyikeként ezt megtehettük. A 4 napos kiállítás minden napján élénk érdeklődés mutatkozott standunk és tevékenységünk iránt, ahol szolgáltatásaink közül kiemelt szerephez jutott CLARE határokon átívelő vámkezelési szoftvermegoldásunk. Az érdeklődők fogadása mellett lehetőségünk nyílt megismerni megannyi cég munkásságát, így részletes információkat szerezhettünk az iparág vezető tredjeiről és fejlődési irányvonalairól. Ehhez változatos és tartalmas előadások is hozzásegítettek bennünket.

Saját szervezésű rendezvények

A megszerzett tudás mit sem ér, ha azt nem vagyunk képesek hatékonyan átadni ügyfeleink számára. Ezzel a céllal a félév során számos rendezvényt szerveztünk workshopok, programbemutatók és nyílt napok keretein belül.
A félév elején vezető vámkezelési szoftverünk, a CustomRs még hatékonyabb használatához kínáltunk lehetőséget. 3 alkalmas workshop sorozatunkon az alapvámkezelés, a vámraktározási tevékenység, az árutovábbítás és az átmeneti megőrzés témakörökben mélyíthették el tudásukat a résztvevők.
Új mobil alkalmazásaink bemutatására és népszerűsítésére külön programbemutatót szerveztünk, melynek keretén belül a résztvevők megismerhették eDOC Lite és NCTS pocket alkalmazásainkat.
A Logisztika Napja alkalmából országszerte rendeztek bemutatókat, gyár- és raktárlátogatásokat, előadásokat. Csatlakozva a kezdeményezéshez saját nyílt napunkon olyan szoftver- és portálmegoldásokat mutattunk be, amelyek segítségével hatékony, akár valós idejű kommunikáció érhető el az ellátási lánc résztvevői között.
Report manager alkalmazásunk is fontos szerepet kapott a félév során, így külön bemutató keretein belül ismertettük annak használatát és előnyeit az érdeklődőknek. A félév során megkezdtük a Mobil Report Manager  alkalmazás fejlesztését, mely a vezetők részére teszi lehetővé a kimutatások még kényelmesebb áttekintését.
Új alkalmazásunk, az e-VamP bemutatására is külön eseményt rendeztünk, melyen a résztvevők részletesen megismerhették annak működését, mi pedig új ötletekkel és véleményekkel gazdagodhattunk.

Szakmai rendezvények

Vámszakmai tudásunk bővítésére ellátogattunk Debrecenbe és Egerbe is, ahol Magyarország két vezető vámszakmai szervezete, a VJASZSZ és az MVSZ tartotta meg konferenciáit.
A BREXIT érezhetően a legaktuálisabb téma volt mindkét eseményen, kisebb-nagyobb mértékben szinte minden előadó foglalkozott a témával. Fontosnak tartjuk, hogy az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos hírekről mindenki naprakész tudást szerezhessen, ezért azokat honlapunk BREXIT információk részénél folyamatosan közöljük.
Érdekes témát jelentett még az Online számla ellenőrzési gyakorlata és annak eredményei.
Megismerhettük a termékimporthoz/termékexporthoz kapcsolódó fuvarozás és egyéb szolgáltatás adómentes számlázási szabályait.
Mindemellett érdekes tájékoztatásokat és iránymutatást kaptak az események résztvevői az adó- és vámszakmai aktualitásokról, a jövedéki terület jogszabályi változásáról és az egyes területeken a gyakorlati alkalmazásról.

A második félév is sok érdekes feladatot tartogat számunkra, hiszen célunk olyan szolgáltatások és termékek megalkotása, melyek Ügyfeleink eredményességének növekedését célozzák meg.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.