Előadunk a Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. szakmai konferencián

2019/28/10

Holczer Erika, a Korszerű Vállalati Szoftverek és Digitális Szolgáltatások üzletágunk vezetője Valós idejű kommunikáció a vám és logisztika világában címmel tart előadást a VJASZSZ 34. soproni konferenciáján.

Komoly kihívást jelent napjainkban a jelentős mennyiségű információ megosztása, akár szervezeten belül, akár a megbízók felé, főként úgy, hogy lerövidülnek a válasz- és operációs idők és alapvető elvárássá vált a szükséges információk hely- és időfüggetlen elérése.  

Elméletben a kiválasztott ERP rendszerek funkcionalitása megfelel az ügyféligényeknek, már standard módon is alkalmasak az igények kielégítésére. Ám a gyakorlatban ez 99%-ban nem teljesül, a cél elérése érdekében kisebb-nagyobb módosításokra van szükség. Egyedi fejlesztéssel a rendszer tökéletesen igazítható a megrendelő speciális igényeihez és a kialakult folyamataihoz, de az ERP rendszer testreszabása időigényes folyamat.

Milyen lehetőségek vannak a vállalati folyamatok optimalizálására, hatékonyságnövelésre? Hogyan lehet nagyobb áldozathozatal nélkül (vállalatirányítási rendszer cseréje!) ügyfél információs rendszereket kialakítani és integrálni meglévő rendszerekhez?  

Gyors és megfelelő lehet, ha portál (webes felületű) megoldásokkal biztosított az adatok valós időben történő hozzáférése, az adatok transzparenciája és a helyfüggetlen adatelérés.  

Az előadás során említésre kerül:

  • receiving portal: beérkező szállítmányok nyomonkövetése; aktuális státuszinformációk megosztása valós időben; az érintett szereplők közös platformon való tájékoztatása;
  • webraktár, mely biztosítja, hogy bárhonnan, bármikor elérhetőek legyenek a készletadatok
  • eseti vámkezelési megbízást támogató alkalmazás, amely egyszeri import, export, árutovábbítási eljárások elvégzésére indítványozott megbízási űrlap, nyomtatvány gyors, felhasználóbarát rögzítését és nyilvántartását teszi lehetővé

Az eseményről részeteiért és jelentkezési lapjáért keresse fel az esemény leírását.

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.