Váltson automatikus nyomtatványkitöltésre! Automatizálja a Tételes belföldi áfa összesítő jelentés (65M nyomtatvány) elkészítését!

2020/22/06

 

2020. július 1-jével a korábban érvénybe lévő áfa értékhatár eltörlése nemcsak a kiállított számlákra vonatkozik majd, hiszen a befogadott számlák tekintetében szintén kikerül a jogszabályból a 100.000 forintos értékhatár.

Az áfatörvény alapján minden befogadott szállítói számláról, amelyre a cég áfalevonási jogát gyakorolni szeretné, áfaösszeghatárra tekintet nélkül adatot kell szolgáltatni a NAV felé, a 65M lapon, a belföldi összesítő jelentésben.  

A jogszabályváltozás komoly terhet ró a cégekre, hiszen a jelenteni szükséges számlák száma így a sokszorosára növekszik majd. Mivel az adatszolgáltatási kötelezettség a bejövő számlák esetében számlánként és beszállítónként összevontan, egy összesítő jelentéssel teljesítendő, manuális nyomtatványkitöltés esetén ez jelentősen megnöveli a pénzügyi osztályok adminisztrációs terheit. E mellett a folyamat igencsak nehézkes és időigényes.

Az M lapok automatizálására júliustól mindenképpen érdemes felkészülni mind az időráfordítás várható növekedése, mind a hibalehetőségek csökkentése érdekében.  

A nyomtatvány kitöltésére fordított idő jelentősen csökkenthető.

Megoldásunk segítségével elfelejtheti a kézi nyomtatványkitöltést, és automatikusan beküldheti a szükséges jelentéseket.

Látogasson el termékoldalunkra: www.regens.com/anyk65m

 

 

Értesüljön elsőként a vámszakmai hírekről és újdonságainkról!

Az adatkezelési tájékoztatót és a használati feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom.